Umi Monogatari ~Anata ga Ite Kureta Koto~ (2009)

Képtalálat a következőre: „Umi Monogatari ico”

Eredeti cím うみものがたり ~あなたがいてくれたコト~
Angol cím Sea Story
Egyéb cím(ek) umimono
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Dátum 2009
Ismertető:
Az anime egy népszerű Pachinko játék alapján készült. Két manga kiadása is készült, két különböző kiadónál és rajzolóval. Az egyiket Akira Katsuragi rajzolta és a Monthly Comic Blade-ben jelent meg, a másikat pedig Tonmi Narihara illusztrálta és aComic High!-ban adták ki.
Történet
Egy csodaszép tengerparti városban találjuk magunkat, ahol minden mesébe illő. Minden azzal kezdődik, hogy a tengerbe egy gyűrű hullik le és pont két sellő lány találja meg. Marin-t és Urin-t elkezdi érdekelni a felszíni világ, de valahol félnek is az emberektől. De Marin mindenképpen vissza akarja juttatni az elveszett gyűrűt a tulajdonosának. Így útra kelnek, hisz – “Ahol ilyen gyönyörű dolgok vannak, ott nem történhet semmi baj”.Sajnos viszont a gyűrű tulajdonos nem igazán akarja visszakapni, amit igazából behajított a tengerbe. Miyamori Kanon egy kicsit furcsa lány, mindenki azt mondja róla, hogy van egyfajta “gonosz aurája”, ami ugyan érthető, ha az ember mérges. A lány ajándékba kapta a gyűrűt a fiútól, akivel együtt járt, és aznap szakított vele. Talán érthető, miért akart annyira megszabadulni tőle. Mikor Marin és Urin rátalálnak a lányra, és vissza akarják adni a számukra gyönyörű tárgyat, nem értik a lány reakcióját.

Kanon újra elhajítja a gyűrűt, és innen kezdődnek a bonyodalmak. Marin és Urin meg akarja találni a gyűrűt, de az egy olyan helyre esik, ahonnét valamiféle démon szabadul ki. Vele együtt felébred egy ős öreg teknős, Matsumoto is, aki elmondja, hogySedna-t, a gonosz tengeri démont elzárták egy sírban, de Urin miatt most kiszabadult. Matsumoto teknős Marin és Kanon személyében rátalált a védelmező harcosokra, akik legyőzhetik Sednát. Marin lesz a – Sea Shiren Maiden és Kanon a Sky Shiren Maiden.

Vélemény
Igazi magical girl anime. Átváltozások, gonosz ellenség, aki megfertőzi a tengeri élőlényeket, hogy sötétséget hozzanak a földre. A téma magáért beszél, de maga a kivitelezés szemet gyönyörködtető, a zenék lágyak és mesések, a karakterek pedig szerethetőek és gyönyörűek. Túl sokat nem akarom aranyozni. Akik kedvelik a műfajt, és szép, kellemes animére vágynak, azoknak mindenképpen ajánlom. Nagy előnye, hogy gyorsan pörögnek az események, nem úgy, mint az többi magical girl-es animékben, így nem lesz rengeteg fő ellenség, akit le kell győzni, és nincsenek fillerek. Egy szép és megható történetben lehet részünk.

Online részek:
 01. rész  02. rész  03. rész  04. rész
 05. rész  06. rész  07. rész  08. rész
 09. rész  10. rész  11. rész  12. rész

 

KategóriákU
Írta: