Urawa no Usagi-chan (2015)

Képtalálat a következőre: „Urawa no Usagi-chan ico”

Eredeti cím 浦和の調ちゃん
Angol cím Urawa no Usagi-chan
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész × 4 perc
Év 2015.04.10
Ismertető:
Történet

Köszöntünk Japán Saitama prefektúrájának Urawa nevű városában, ahol az élet békés és csendes, a diákok pedig már alig várják, hogy megkezdődjön végre a nyári szünidő. Itt jár a helyi középiskolába:

 

  • Takasago Usagi, a cserfes és mindig vidám elsőéves, aki nemrég csatlakozott a Vasút Klubhoz.
  • Ooyaba Minami, az évfolyam bajkeverője és Usagi legjobb barátnője már az előkészítő iskola óta.
  • Kamikizaki Tokiwa, egy megfontolt másodéves, emellett Usagi és Minami barátja, aki rendszeresen helyreteszi az utóbbit a pimaszságáért.
  • Numakage Saiko, az iskola chuunibyouban szenvedő diákelnöke, aki folyton succubusnak öltözik, és ősellenségének tekinti a Vasút Klub tagjait.
  • Bessho Kojika, a diáktanács alelnöke, felelős Saiko féken tartásáért, míg ő maga egy igazi nindzsa rajongó.
  • Tajima Sakura, a Vasút Klub legcsendesebb tagja, akinek jelenlétéről rendszeresen megfeledkeznek a többiek.
  • Saido Midori, a Vasút Klub mindent elnéző elnöknője.
  • Mimuro Misono, a közmorál felügyeletéért felelős tanács elnöke, aki hihetetlenül rossz irányérzékkel rendelkezik.

Az anime tizenkét rövid rész erejéig betekintést nyújt a lányok mindennapi iskolai életébe, amely nem mentes a viszályoktól és kisebb bonyodalmaktól, de összességében mindannyian boldogan élnek Urawa városában.

Megvalósítás

A négy perces epizódokból álló sorozat lényegében egy turisztikai reklám, amely az említett várost hivatott bemutatni az érdeklődők számára. És mert Japánban vagyunk, ezt ugyan mi mással oldhatnák meg, mint aranyos iskolás lányokkal? A karakterek rajzolása és az animáció az átlagos szinten mozog, a hátterekhez azonban gyakran a valódi helyszíneken készült fotókat használtak fel a készítők. További érdekesség, hogy mind a nyolc lány családneve a helyi vasútállomások elnevezéséből ered, az őket megszólaltató szinkronszínészek pedig maguk is Saitama prefektúrából származnak. Az anime is itt került először bemutatásra, csak később adta le az országos KBS Kyoto csatorna.

Ajánlom

Azoknak, akik szeretik az “aranyos lányok aranyos dolgokat csinálnak” típusú sorozatokat, amikben többnyire nem történik semmi.

Online részek:
Special 1

 

KategóriákU