Uta Kata (2004)

Eredeti cím うた∽かた
Angol cím Uta Kata
Egyéb cím(ek) Uta-Kata
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Év 2004
Ismertető:
..egy nap Ichika a telefonját az iskolájában hagyta, ezért vissza kellett mennie oda. Ám meglepetésére egy lány bújik ki a tanteremben lévő tükörből. A lány neve Manatsu. Manatsu elmagyarázza Ichikának, hogy birtokában van a különleges karkötő, ami lehetővé tette, hogy most itt lehet! A karkötőben 12 dzsin található és őket segítségül hívhatja, de csak egyszer. Ichika szülei megengedték, hogy a titokzatos lány itt maradhasson a nyáron. (Azért engedték meg, mert mindig volt egy visszatérő álmuk, ami megjósolta, hogy a nyáron egy ismeretlen lány fog feltűnni a lányuk életében és engedniük kell, hogy maradjon.)

Ichika a karkötőt Sei- és Kai-santól kapta. Kettőjük jelleme a történetben jobban kibontakozik. Még egy fontos szereplő van: Saya-san. A titokzatos nő, aki Ichika közelében lakik…(nem akarok többet írni róla, mert az már spoiler).

Ichikának egy nyár alatt kell megismernie az élet sötét oldalát. Segítségére vannak barátnői, ám nem árulhatja el nekik, mi is történik vele pontosan. Ichikának és Manatsunak különféle kalandokban és élményekben lesz része.

Mit is jelent az Uta-Kata? Nehéz lefordítani! Én azon az oldalon vagyok, ami azt mondja, hogy a jelentése: Buborékok. Hogy miért? A végefelé megérted. Azt is mondják, hogy ha átvitt értelemben nézzük, akkor azt jelenti, hogy “Tisza-virág” életű valami. Talán a nyár lehetett ilyen, gyorsan elszállt.

Fontos info lehet az, hogy azokat a ruhákat, amit Ichika visel az átváltozásokkor, Japán hírességek tervezték. Ezeket a neveket a részek végén olvashatod.

Az opening címe: Omoi wo Kanadete, az ending címe: Itsuka Tokeru Namida. Még máig is ezek a kedvenc számaim! Gyönyörűek, már csak ezért is érdemes megnézni.

Azoknak ajánlom, akik szeretik a drámát (mert ez az anime főleg drámai) és a magical-girlt. Elgondolkodtató anime, nem a lightos animék közé sorolnám.
Online részek:
 01. rész  02. rész  03. rész  04. rész
 05. rész  06. rész  07. rész  08. rész
 09. rész  10. rész  11. rész  12. rész

 

KategóriákU