Uta no Prince-sama: Maji Love (2011)

Képtalálat a következőre: „Uta no Prince-sama ico”

Eredeti cím うたの☆プリンスさまっ マジLOVE1000%/

japán
Angol cím Uta no Prince-sama: Maji Love 1000%
Egyéb cím(ek) Uta no Prince-sama, UtaPri
Besorolás anime, TV
Hossz 13 rész
Év 2011
Ismertető:
Bevezető:

Az Uta no Prince-sama eredetileg egy 2010-ben indult dating sim (randiszimulációs) játék volt, amiből 2010. decemberében megjelent egy egykötetes manga, majd 2011. július 3-án indult útjára egy 13 részes anime, aminek a kiadásért az A-1 Pictures felelt.

Történet:

Nanami Haruka kiskorától kezdve a nagyanyjánál élt vidékén, ahol nem volt sok ember, így elszokott a tömegtől. Egy nap, mikor bement a városba, majdnem elájult a sok ember miatt, és csak egy énekes hangja volt képes megmenteni. Ezután eldönti, hogy a neves zeneművészeti iskolába, a Saotome Akadémiára fog járni, hogy dalszövegíróvá válhasson, és egy nap dalt írhasson a bálványának, Hayato-samának. Azonban már a felvételi napján problémákba ütközik, ugyanis elkésik, és nem akarják beengedni. Két fiú siet a segítségére, Ittoki Otoya és Ren Jinguuji. Miután nagy nehezen sikerül bejutnia a felvételire, fel is veszik és Nanami hivatalosan a Saotome Akadémia tanulója lesz. Az akadémián találkozik további négy fiúval, Hijirikawa Masatoval, Kurusu Shou-val, Shinomiya Natsukival és Ichinose Tokiyavál (aki Hayato-sama fiatalabbik ikertestvére). Továbbá egy barátnőt is talál, akivel a felvételi napján ismerkedett meg, és aki a szobatársa is lesz, Shiboya Tomochikát. Nanaminak még sok problémával kell szembenéznie az akadémián, ugyanis van néhány alapvető hiányossága a zene terén… Azt hiszem, nem árulok el sokat azzal, hogy lesz gondja bőven egy ilyen akadémián, ahol gyakorlatilag bármi megtörténhet.

Megvalósítás:

Az első, amit meg szeretnék említeni, az a grafika. A készítők nem spóroltak a rikító, élénk színekkel, ami talán elsőre kicsit riasztó lehet. Személy szerint kicsit nehezen szoktam meg, de miután hozzászokott a szemem, nagyon megszerettem ezt a színekkel teli világot. A rajzolása nagyon szépre sikeredett, méltó a 2011-es elvárásokhoz. A karakterek szépen kidolgozottak, akárcsak a hátterek. A zenét se hagyjuk ki, hiszen lételeme az animének. Az opening egy pörgősebb szám, akárcsak az ending. Mindkettő nagyon illik az anime hangulatához (az alattuk futó képsorok is találóak lettek). A történet háttérzenéit is igazán eltalálták.

Vélemény:

Tipikus romantikus anime, ami most a zene világába kalauzol el minket. Azt hiszem, nem nagyon tévedek, ha azt mondom, hogy elsősorban lányoknak ajánlatos megnézni.
A grafikáját (mint írtam is) miután sikerült megszoknom, imádtam, akárcsak a zenéket. Mindenkinek bátran merem ajánlani, aki szereti a hasonló műfajú műveket!

Online részek:
KategóriákU

Vélemény, hozzászólás?