Van Helsing: The London Assignment (2004) (magyarul)

Eredeti cím nincs megadva
Angol cím Van Helsing: The London Assignment
Magyar cím Van Helsing: A Londoni küldetés
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás koprodukciós anime, OVA
Hossz 1 rész
Dátum 2004
Ismertető:
Londonban különös halálesetek történnek. Éjszakánként fiatal nőket támad meg valaki, és valamilyen rettenetes módon végez velük, erről árulkodnak a holttestek is. Mivel az esetek mögött egy természetfeletti lény állhat, így Van Helsinget is az ügyre állítják.
Hamar fény derül a tettesre, egy hatalmas emberóriás az, aki Mr. Hide-nak nevezi magát. Van Helsingnek nem sikerül elsőre elfognia, a gyilkos komoly ellenfél. Persze sikerül felfedniük a titkát. Mr. Hide másik énje, Dr. Jackyll szerelmes a mára már élemedett korú Viktória királynőbe, és a megölt lányok életerejével próbálja meg ismét fiatallá tenni.
A jó és a rossz küzdelme tovább folyik, Van Helsingnek nem csak az őrült doktorral, hanem számos gonosz teremtménnyel is meg kell küzdenie.
Felmerülhet a kérdés, hogy a Van Helsing: Londoni küldetés mit keres egy animékkel foglalkozó oldalon. Viszont jobban megnézve a stáblistát láthatjuk, hogy az alkotók jó része japán, ráadásul az alkotás a Production I.G. berkeiben készült, akik többek között a Kaleido Star-t és a Love Hina-t is jegyzik. A rajzstílus egyszerre viseli magán az amerikai rajzfilmek és a japán animék jellemvonásait is. Nem rossz történet, jó kiegészítés a filmhez, és idehaza is beszerezhető.