Vassalord. (2013)

Eredeti címヴァッサロード
Angol címVassalord.
Egyéb cím(ek)nincs
Besorolásanime, OVA
Hossz1 rész
Dátum2013
Ismertető:
Keletkezése, eredete
2006-ban indult útjára a manga, ami a Comic Blade Avarus és a Comic Blade Zebel oldalain futott egészen 2013-ig, amikor is hét kötettel véget ért. Emellett négy drama cd-t is megélt, amit a Frontier Works jelentetett meg ugyanazokkal a seiyuu-kal, akik később a főszereplők hangját adták az OVA-hoz is.

Történet

Charlie egy kiborg vámpír, aki a rész elején “kellemesen” üdvözli rég nem látott mesterét, Johnny Rayflo-t. Charles-t (vagy ahogy Johnny hívja, Cherry=szűz) jelenleg a Vatikán bérelte fel, hogy oldjon meg egy ügyet. Rayflot-t felkarolva mint táplálékforrás, el is indulnak Olaszországba. Megérkezvén egy ottani nővér, aki egyben Charles ismerőse, a Vatikán tudtán kívül egy másik üggyel bízza meg. Egy, a fajtájához hasonló második generációs vámpír van foglyul ejtve, így egy cserét ajánl. Ha átadja neki Rayflo-t, akkor a vámpírt szabadon engedi és végre pappá szentelik. Ám nem csak Charles-nak nehéz a választás, hiszen Rayflo is ismeri még a régi időkből azt a vámpír kislányt.

Szereplők

Charles J. Christhunds
– 145 éves, vadász és vámpír egyszerre, aki a saját fajtája ellen harcol. Beceneve Cherry, amit Johnny aggatott rá még régen, de nincs nagyon ínyére. Emellett hiába vámpír, nem szívja halandók vérét, hanem egyedül a mesteréét, Johnny-ét.
Johnny Rayflo
– Több mint 500 éves, ő aki Charles-t vámpírrá változtatta. Régen egy teljesen más személyiség volt, számtalan embert ölt meg.

Megvalósítás

A Production I.G. ismét kitett magáért. Cenzúramentes az egész, és már az első néhány percben csak vért lát az ember. A zenéje tipikusan ilyen témához illő. A grafika megint csak rendben van teljesen, a történetet pedig, bár 36 fejezetből csak egy került feldolgozásra, még így is lezártnak lehet tekinteni.

Vélemény

Régebben láttam, de azóta is párszor már megnéztem, mert egy nagyon jól összerakott történettel rendelkezik, amihez a hangulat nagyon sokat hozzátesz. A shounen ai kategória senkit se ijesszen el, mert bár a későbbiekben nagyobb jelentőséggel bír a mangában, itt maximum a vérszívásban nyilvánul meg.
Kellemes csalódtam az egészben, örülnék, ha lenne folytatása.

 

CategoriesV