Violence Jack: Hell`s Wind Hen (1990)

Infó:

Eredeti cím バイオレンスジャック / ヘルスウインド編
Angol cím Violence Jack: Hell`s Wind
Egyéb cím(ek) Violence Jack – Hell`s Wind
Besorolás anime, OVA
Hossz 1 rész
Év 1990

Ismertető:

Go Nagai legtöbb mangaművéből készült már anime: a Cutie Honey, Mazinger, Devilman, Dororon Enma-kun, Getter Robo és persze a Violence Jack. Ez utóbbi összesen 3 OVA-t élt csupán meg, míg a többiből televíziós sorozatok születtek és mozifilmek sokasága jelent meg.

Történet

A világ, amit megismerünk, gyökeresen megváltozott. A sorozatos természeti katasztrófáknak köszönhetően a civilizáció összeomlott, s helyét a brutális, rémálomszerű, a túlélésért küzdő mindennapok vették át…

Ezúttal Hope Town-ba kalauzol el minket az OVA, amelyet a Hell’s Wind nevű motoros banda rendszeresen feldúl, és zaklatja annak lakosait. Jack itt tűnik fel és készteti megfutamodásra a huligánokat, akik egy túszt is magukkal visznek. Jack pedig elindul utánuk, a bázisukra, miközben egy Jun nevű nő a saját bosszúját szeretné bevégezni a bandával…

A műről

Tartalomra a mű most az előzővel szemben kicsit visszaesett (ha megpróbálták volna túlszárnyalni az Evil Town-t, akkor szerintem egy csúnyán betiltott műhöz lenne most szerencsénk), s Jackből is kevesebbet kapunk, inkább Junra fókuszálnak, aki a poszt-apokaliptikus világ bosszúálló Rambónéját játssza, mert korábban a barátját megölték a szeme láttára, és őt pedig megerőszakolták. Tulajdonképpen történetre nem rossz, bár lehetett volna jobb is, mert egyébként nem nagy eresztés, de attól függetlenül az első OVA-tól még mindig jobb.

Grafikailag most is egész szép lett, bár vannak részek, amelyek kevésbé kidolgozottak. Javulásnak nem nevezném, hiszen a második részhez képest ebben is némiképp visszafogottabb lett, és a kegyetlenkedések is kevésbé nyíltak.

Hangokban az előző OVA színvonalát hozza, s ezen pedig nincs mit szépíteni.

Véleményezés

Az elsőhöz képest jobb, de a második OVA-hoz képest már visszaesés. Sajnos az a gond, hogy az Evil Town elég magasra tette a mércét a kegyetlenkedések, a történet horrori mivolta és az erőszak terén, ami miatt cenzúrázni kellett a tengerentúlon, valamint nem kicsit volt erős idegzetűeknek való. Most ebben sokkal inkább a Rambo-filmek hangulata köszönt vissza némi első OVA-s Violence Jack-kel, s ezért sem véletlen, hogy Junt a Rambóné névvel illettem meg. A történethez viszont még mindig kevés, egy kiragadott akciósabb rész, és még mindig mindenféle válasz nélkül, hogy ki is ez a Violence Jack, noha más művekből (pl. CB Chara Go Nagai World) már tudhatjuk is a személye titkát.