Wagamama High Spec (2016)

wagamama

[stextbox id=”custom” caption=”Infó:”]

Eredeti cím ワガママハイスペック
Angol cím Wagamama High Spec
Egyéb címek Wagamama High Spec
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész x 3 perc
Év 2016

[/stextbox]

[stextbox id=”info” caption=”Ismertető:”]Az erotikus visual noveleket fejlesztő Madosoft stúdió 2015-ben, a 88. Comiket rendezvényen tette meg a bejelentést, miszerint a Wagamama High Spec című iskolai hárem-vígjátékuk megjelenésével párhuzamosan egy TV-animesorozatot is bemutatnak a történetből, a 2016-os tavaszi anime szezonban.

A visual novel története szerint

A romantikus hárem-vígjáték főszereplője a középiskolás Narumi Kouki, aki mellékállásban mangát rajzol egy népszerű heti magazinnak. Mivel a mangája a románc mellett erősen erotikus tartalmú is, így csak Kouki húga, Narumi Toa és a srác gyermekkori barátnője, Miyase Mihiro ismeri hősünk tevékenységét, amit kénytelen eltitkolni a diáktársai elől.
Aztán egy nap, mikor a diáktanácselnök, Rokuonji Kaoruko épp férfi tagokat keres a diáktanácshoz, véletlenül tudomást szerez Kouki mangakai munkásságáról. A lány hajlandó megőrizni hősünk titkát, amennyiben az csatlakozik a tanácshoz, de az alelnökSakuragi R. Ashe nem lelkesedik a srác személyéért.

Míg az animében

A legszembetűnőbb különbség az eredeti visual novelhez képest, hogy az arc nélküli férfi főszereplő, Narumi Kouki meg sem jelenik a színen. Vagy beteg, vagy elaludt, gyűlésen van, esetleg elment megtalálni önmagát. A lényeg az, hogy a tizenkét rész alatt egyszer sem zavarja a háremét, míg a négy lány különböző mulatságos, aranyos vagy éppen ecchi szituációba keveredik a távollétében. Így alkalmunk van jobban megismerni az ő sajátosságaikat, és ezzel az animesorozat reklámként is szolgál a visual novel számára. Hiszen ha megszerettük a lányokat, kénytelenek leszünk azt is elolvasni, hogy többet lássunk belőlük.

Megvalósítás

Az animációs munkálatokat a többnyire kiegészítő feladatokat ellátó AXsiZ stúdió végezte, így az animátoroknak lehetőségük nyílt önállóan is kipróbálni magukat a szakmában, míg a rendezésre a korábban csak epizódrendezőként ténykedő Shimizu Satoshit kérték fel. A végeredmény persze nem kiemelkedő, de tisztességes iparosmunka, ami egy egyszerű koncepcióra épít. A sorozat tizenkét részére tekinthetünk úgy, mint önálló komikus jelenetekre, amik semmiben nem kapcsolódnak egymáshoz. Így a rendezőnek mindössze annyi dolga volt, hogy ügyesen építse fel a humort és a végén jól süljön el a csattanó, ami általában sikerült is neki, ezáltal végig jól működött az anime.

Az ecchi tartalom minimális: a fanservice csak két epizódban kerül elő szembetűnően, mikor a nagy hőség miatt alsóneműben, majd később fürdőruhában flangálnak a lányok.

Hosszukat tekintve az epizódok általánosan három és fél percesek. Ebből az első két perc az animációs rész, azt követi az egyperces ending videó, majd minden epizód egy félperces hangjátékkal zárul, amiben a négy női szereplő a Kakotama című fantasy szerepjáték szereplőivel beszélget.

A karakterrajzok közelről szépek, távolabbról azonban már pálcikaemberekké válnak, és a kameraszögtől függően erősen torzulhatnak is. Az animáció szintén nem érdemel sok dicséretet, mivel gyakran elég darabos a karakterek mozgása. A hátteret pedig az esetek többségében a bálterem méretű diáktanács szobája képezi, ami sajnos nem sok változatosságot tartogat. Mindezek ellenére a minőségi szint bőven megfelel egy ilyen rövid időtartamú animesorozathoz.

És nem szabad megfeledkezni az ezúttal is kiváló teljesítményt nyújtó női szinkronhangokról sem, hiszen ők azok, akik életre keltik és megszerettetik a nézőkkel a karaktereiket.

Ajánlom

Az ‘aranyos lányok aranyos dolgokat művelnek’ típusú vígjátékok kedvelőinek mindenképp, és azok is tehetnek vele egy próbát, akiket érdekel az eredeti visual novel, ám előbb szeretnék megismerni a lányok jellemét. De végső soron bárki rászánhatja azt a huszonnégy percet..[/stextbox] [stextbox id=”download” caption=”Online részek:”]

01. Rész
02. Rész
03. Rész
04. Rész
05. Rész
06. Rész
07. Rész
08. Rész
09. Rész
10. Rész
11. Rész
12. Rész
[VÉGE]

[/stextbox]

KategóriákW

Vélemény, hozzászólás?