Wagaya no Oinari-sama (2008)

Képtalálat a következőre: „Wagaya no Oinari-sama ico”

Infó:

Eredeti cím 我が家のお稲荷さま。
Angol cím Coo ~ Our Guardian
Egyéb cím(ek) Our Home`s Fox Deity
Besorolás anime, TV
Hossz 24 rész
Év 2008

Ismertető:

Egy újabb adaptáció a 2008-as évből, a szintén azonos című Jin Shibamura light novel alkotásból, illetve a később Suiren Shofu által kiadott manga alapján.

Történetünk két fiútestvérről szól. Az idősebb Noboru, a fiatalabb Toru, mindketten apjukkal élnek, mivel anyjuk meghalt. A nyári szünet alatt meglátogatják nagymamájukat és nagybátyjukat anyjuk szülőfalujában, ahol megtudják, hogy anyjuk az utolsó Vízpapnő volt. Ebből adódóan Noboru most a Mizuhi család fejévé válik, Toru-nak pedig anyja miatt különleges ereje van, amit tőle örökölt. Ezek miatt is támadja meg őket mindjárt a sorozat elején egy démon, akit valahogy sikerül elzavarniuk. De ebből adódóan a két testvér nagymamája úgy dönt, hogy felkelti Kugen Tenko-t, a Rókaszellemet, hogy megvédhesse őket. Kugen-t elzárták, mert veszélyesen és felelőtlenül viselkedett, ezzel gondot okozva mindenkinek. Miután Noboru segítségével kiengedik Kugen-t, beleegyezik, hogy megvédi őket, de csak azért, mert anyjukat nagy becsben tartotta, és miatta meg akarja védeni fiait, akik az utolsó örökösei a Víz dinasztiának. Miután az első démont sikerül legyőzniük, elhagyják a falut, és visszatérnek a városba, a fiúk házába. Velük tart Ko is, aki egy papnő, és szintén a fiúk védelme miatt megy a srácokkal és Kugennel.

A sorozatot két elem teszi elég érdekessé megnézés szempontjából. Az egyik a papnő, Ko, aki szegénykém a hétköznapi életben nagyon ügyetlen, és ezáltal nagyon jó komédia elemeket kapunk. Valamint Kugen, aki rókából képes akár női, akár férfialakot felvenni, és kicsit nyers modorú. A másik a fantasy és harcjelenetek, amik feldobják a sorozatot, de nem viszik túlzásba. Szóval komédia, fantasy és kis drámát tartalmazó, jó kis szórakoztató sorozat. A grafika is szép lett, valamint a zene is kellőképpen kihangsúlyozza a sorozat természetét.

KategóriákW