Wangan Midnight (2007-08)

Képtalálat a következőre: „Wangan Midnight png”

Infó:

Eredeti cím 湾岸ミッドナイト
Angol cím Wangan Midnight
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 26 rész
Év 2007 – 2008

Ismertető:

Történet:
Akio Asakura harmadéves tanuló vásárol a roncstelepről egy tuningolt Datsun S30 Fairlady Z-t, mit sem törődve annak előéletével. Az első tulajt szintén Akio Asakuranak hívták, egy balesetben vesztette életét. Azóta az autó számtalanszor cserélt gazdát és szenvedett balesetet. Egyesek szerint maga az autó, a Devil’s Z választja vezetőit… Akio, aki amúgy jó képességű diák, évismétlésre kényszerül, mert éjjel-nappal dolgozik, hogy fenntarthassa autóját. Éjjelente a Wanganon vezet vagy versenyez. Több embert is megismerhetünk, akik esténként szintén a Wanganon vezetnek vagy versenyeznek. A történet közepén kezd kibontakozni egy filozófiai szál: „Mi vonzza őket a Wanganra?” Az első részben Akiora és Devil’s Z–jére már legendaként tekintenek a fiatalabbak. Majd a következő részekből megtudhatjuk, miken ment keresztül Akio, hogy elérje ezt a szintet.

Karakterek: (teljesség igénye nélkül)
Akio Asakura: Japán tanuló. Egy verseny alkalmával 300ZX-ét legyőzi Tatsuya Shima Porsche 911-esével. Akio ezután rátalál a Devil’s Z-re, amivel revansot vehet Tatsuyán, viszont ezt a „Z”-t nem is olyan könnyű vezetni.
Tatsuya Shima: Orvos és egyben a híres Black Bird (Porsche 911) vezetője. Akio legnagyobb ellenfele. Kiegyensúlyozott karakter, ismeri autója korlátait.
Reina Akikawa: Modell és autórajongó. Akióval való találkozása után mélyed el igazán az utcai versenyzés témájában.

Külcsíny, zene:
2007-es alkotás révén a grafikára nem lehet panasz, a háttérzene nem túl kirívó, passzol a képsorok alá.

Háttérinfo:
Az animében több versenyt is láthatunk, melyek a tokiói Shuto autópálya egy részén, a Bayshore (Wangan) úton játszódnak. Az ország leghosszabb egyenes útján elérhető akár a 300 km/h órás sebesség is.

Érdekesség:
Az említett útszakaszon több csapat is illegálisan versenyzett. Ezek közül a leghíresebb és legprofibb a Mid Night Club volt. Szóbeszédek szerint egy Mid Night Club tag több mint 2 millió dollárt költött 911-esének átépítésére. (Tatsuya szintén egy komolyan átépített 911-et vezet.) Autó, verseny-fanok biztos élvezni fogják. Akinek tetszett az Initial D, szerintem ez is fog. Ha túl nem is szárnyalja, de színvonalát hozza.

KategóriákW