Wangan Midnight (2007-08)

Eredeti cím 湾岸ミッドナイト
Angol cím Wangan Midnight
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 26 rész
Év 2007 – 2008
Ismertető:
Történet:
Akio Asakura harmadéves tanuló vásárol a roncstelepről egy tuningolt Datsun S30 Fairlady Z-t, mit sem törődve annak előéletével. Az első tulajt szintén Akio Asakuranak hívták, egy balesetben vesztette életét. Azóta az autó számtalanszor cserélt gazdát és szenvedett balesetet. Egyesek szerint maga az autó, a Devil’s Z választja vezetőit… Akio, aki amúgy jó képességű diák, évismétlésre kényszerül, mert éjjel-nappal dolgozik, hogy fenntarthassa autóját. Éjjelente a Wanganon vezet vagy versenyez. Több embert is megismerhetünk, akik esténként szintén a Wanganon vezetnek vagy versenyeznek. A történet közepén kezd kibontakozni egy filozófiai szál: „Mi vonzza őket a Wanganra?” Az első részben Akiora és Devil’s Z–jére már legendaként tekintenek a fiatalabbak. Majd a következő részekből megtudhatjuk, miken ment keresztül Akio, hogy elérje ezt a szintet.Karakterek: (teljesség igénye nélkül)
Akio Asakura: Japán tanuló. Egy verseny alkalmával 300ZX-ét legyőzi Tatsuya Shima Porsche 911-esével. Akio ezután rátalál a Devil’s Z-re, amivel revansot vehet Tatsuyán, viszont ezt a „Z”-t nem is olyan könnyű vezetni.
Tatsuya Shima: Orvos és egyben a híres Black Bird (Porsche 911) vezetője. Akio legnagyobb ellenfele. Kiegyensúlyozott karakter, ismeri autója korlátait.
Reina Akikawa: Modell és autórajongó. Akióval való találkozása után mélyed el igazán az utcai versenyzés témájában.
Külcsíny, zene:
2007-es alkotás révén a grafikára nem lehet panasz, a háttérzene nem túl kirívó, passzol a képsorok alá.
Háttérinfo:
Az animében több versenyt is láthatunk, melyek a tokiói Shuto autópálya egy részén, a Bayshore (Wangan) úton játszódnak. Az ország leghosszabb egyenes útján elérhető akár a 300 km/h órás sebesség is.
Érdekesség:
Az említett útszakaszon több csapat is illegálisan versenyzett. Ezek közül a leghíresebb és legprofibb a Mid Night Club volt. Szóbeszédek szerint egy Mid Night Club tag több mint 2 millió dollárt költött 911-esének átépítésére. (Tatsuya szintén egy komolyan átépített 911-et vezet.) Autó, verseny-fanok biztos élvezni fogják. Akinek tetszett az Initial D, szerintem ez is fog. Ha túl nem is szárnyalja, de színvonalát hozza.
Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész 05. rész
06. rész 07. rész 08. rész 09. rész 10. rész
11. rész 12. rész 13. rész 14. rész 15. rész
16. rész 17. rész 18. rész 19. rész 20. rész
21. rész 22. rész 23. rész 24. rész 25. rész
26. rész

 

KategóriákW