Wasurenagumo (2012)

Képtalálat a következőre: „Wasurenagumo”

japánEredeti címわすれなぐも
Angol címAngol címWasurenagumo
Egyéb cím(ek)Wakate Animator Ikusei Project 2011 2
Besorolásanime, TV special
Hossz1 rész
Dátum2012
Ismertető:
A 2011-es Young Animation Training Project második művével van most dolgunk. A projekt lényege, hogy a japán kormány kulturális ügyeinek ügynöksége 38 millió jennel járul hozzá a fiatal animátorok betaníttatásához stúdiónként. A pénzen egy egyedi történettel bíró, Japánban játszódó kisfilmet kell készíteniük a gyakornokoknak. 2011-ben az Answer Studio, a Shirogumi, a Telecom Animation Film, és a Production I.G. került kiválasztásra. Ez utóbbi stúdiónál készült ez a kisfilm is.

Történetünk

Annak idején, a korai japán középkorban az onmyouji (akik eredetileg ezoterikus kozmológusok voltak, de itt elégedjünk meg a “császári démonvadász” megnevezéssel) szembeszállt a Kyotót leromboló óriási pókszellemmel. Az utódának lelkét pedig egy könyvbe zárta. A könyvet hosszú-hosszú évszázadokig nem kereste senki…
Napjainkban egy különleges megrendelés miatt előkerült egy a fiatal antikvárius jóvoltából. A segítője beletekint a könyvbe, amiből az elzárt lélek kiszökik…

Megvalósítás

Az animáció és a karakterdizájn hozza azt a megszokott formát és színvonalat, amit hosszú idők óta megszokhattunk a Production I.G.-től. Szép, letisztult és ötletes animáció és egyszerűbb, szívderítő karakterábrázolás jellemzi. Ebben jobbára hasonlít a Ghost Hound (idehaza Szellemvadászok címen jelent meg) animére. Hangokat is ezen a kellemesebb érzést keltő szinten választották meg. A szinkronszínészek mind ismertebb nevek, akik mögött több mellék-, jelentősebb mellék- és főszerepl áll már. A zenék is egész kellemesen aláfestik a cselekményt. A történet pedig egyszerre botegyszerű, aranyos és meglepő.

Vélemény

Első látásra megkedveltem ezt a kis történetet, lebilincselt a székbe a képernyő előtt. A történetvezetésre sem lehet panasz: szépen adagolja az információkat, ugyanakkor kérdéseket is feltetet velünk, amit a későbbiek megválaszol, és mégsem lehet elmondani róla, hogy kiszámítható. Meglepő lehet a rövidsége (25 perc), viszont nem nyújt és nem is kapkod el semmit, hanem szép, nyugodt és kimért tempóban halad.
Mindenkinek ajánlom, aki szereti a kicsit borzongató és fantasztikus elemekkel operáló kisfilmeket.

CategoriesW