WataMote (2013)

Képtalálat a következőre: „WataMote ico”

Infó:

Eredeti cím 私がモテないのはどう考えてもお前らが悪い!
Angol cím It’s Not My Fault That I`m Not Popular!
Egyéb cím(ek) WataMote
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Év 2013

Ismertető:

Teljesen természetes és magától értendő emberi tulajdonság, hogy mindenki vágyik rá valamilyen szinten, hogy népszerű legyen. A környezete szeresse, legyenek barátai, legyen egy hobbija, amiben jó, na meg persze az sem elhanyagolandó, hogy rátaláljon az emberre a mindent elsöprő szerelem! Lehet, hogy mindez picit nyálasan hangzik, egy középiskolás lánynak azonban ezek a legfőbb vágyai. Így van ezzel történetünk főszereplője is, név szerint Kuroki Tomoko. Aki, hétköznapi középiskolás álmai ellenére, eléggé különbözik társaitól.

~Történet~

Ismerkedjünk hát meg Tomokóval, akinek a népszerűtlenségénél már csak az otome játékok iránti szeretete a nagyobb… Nos, a már eddig is beilleszkedési gondokkal küzdő leányzó hamarosan középiskolás lesz és úgy érzi, végre eljött az ő ideje. Elérkezett az a pillanat, amikor minden pasi a lába előtt fog heverni, neki pedig még az kisujját sem kell mozdítani mindezért. Itt az idő, hogy kiélvezze a fiatalságot és a kalandokkal teli középiskolás éveket! Viszont most jön az a bizonyos DE szavacska…, ugyanis minden teljesen az ellenkezője lesz annak, mint amit Tomoko elképzelt. Vagyis inkább ugyanúgy folytatódik minden, mint ahogyan az régen is volt, főhősünk azonban ebbe nem nyugszik bele, és mindent elkövet azért, hogy végre őt is észre vegyék és élhesse a gondtalannak és szórakozással telinek tűnő szokványos középiskolások életét. Ezen csetléseknek és botlásoknak lehetünk szemtanúi, melyeknek (általában) soha sincs jó vége!

~Összegzés~

Tomoko történetével először manga formájában találkozhattunk, ami 2011-ben kezdte pályafutását. 2013 januárjában pedig egy spin-off manga is napvilágot látott. Végezetül pedig a nyári szezonban képernyőre került az anime adaptáció is. Ez utóbbit Shin Oonuma (Baka to Test to Shoukanjuu, ef: A Tale of Melodies., Tasogare Otome x Amnesia) rendezésében láthattuk. Mindenképpen egy elég őrült animével állunk szemben, ami a vígjátékra éhes közönséget célozta meg. Maga a főszereplő karakter is szinte már-már egy komikum. Ami néha vegyes érzelmeket válthat ki a nézőből, ugyanis vannak olyan pillanatok, amikor a vígjáték elemek ellenére is át lehet érezni Tomoko mindennapi küzdelmeit a beilleszkedéssel, és ha mélyen magunkba nézünk, talán valamilyen szinten mindannyian küzdöttünk már hasonlókkal. És ez sajnos csak egyre jellemzőbb probléma lesz a mindennapi életben.

KategóriákW

Vélemény, hozzászólás?