Watashi no ashinaga Ojisan (1990) (magyarul)

Infó:

Eredeti cím 私のあしながおじさん
Angol cím My Daddy Long Legs
Magyar cím Hosszúlábú apu
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 40 rész
Dátum 1990

Ismertető:

Biztos, hogy sokatoknak ismerős lesz ez a történet, hiszen nálunk is vetítették annak idején “A Hosszúlábú Apu” címmel. A sorozat Jean Webster azonos című ifjúsági regénye alapján készült, mely nálunk “Nyakigláb Apó” címen jelent meg. És jöjjön a történet:

Juddy Abbott egy vöröshajú, életvidám lány, aki már csecsemő kora óta egy árvaházban él. Mivel a legidősebbek közé tartozik, a többi gyerek amolyan nővérkét lát benne. Egy szép napon Ms. Lipett, az intézet vezetője közli Juddy-val és három társával, hogy az egyik árvaházi pártfogó egyikőjük középiskolai tanulmányait teljes mértékben fedezi, de még nincs eldöntve, hogy ki lesz a szerencsés. Ezért írnak egy-egy elbeszélést, és mivel bár Juddy szeleburdi és kissé trehány, de a mesélőkéje nagyon jó, nem véletlen, hogy meg is szerzi “Mr. Smith” támogatását. Az iskoláztatás egyetlen feltétele, hogy Juddy rendszeresen levelet ír neki, melyekre soha nem fog választ kapni. Juddy meg akarja neki köszönni, de ez nem sikerül és egy árnyjáték folytán elnevezi jótevőjét “Hosszúlábú Apu”-nak. Juddy eljut az elit iskolába, ahol bizony eléggé kitűnik a többiek közül.

Hogy aztán hogy alakul a sorsa? Kiderül-e, hogy ki az a Mr. Smith és sikerül-e barátokra szert tennie Juddy-nak? Meg kell nézni a sorozatot és kiderül. Mivel nem mai anime, a grafikája is ezt tükrözi, viszont én elfogult vagyok, szeretem a régi sorozatokat, így számomra szép. A zenéje kellemes, a történet pedig rengeteg humorral és bájjal van fűszerezve. Amúgy ajánlom mindenki figyelmébe a könyvet és a folytatását is, mely “Kedves Ellenségem!” címen jelent meg.

KategóriákW