Weiss Survive (2009)

Képtalálat a következőre: „Weiss Survive png”

Infó:

Eredeti cím ヴァイス・サヴァイヴ
Angol cím Weiss Survive
Egyéb cím(ek) Weiß Survive
Besorolás anime, TV
Hossz 16 rész
Dátum 2009

Ismertető:

A mű mindössze 16 epizód. És hogy miért írom, hogy mindössze? Mert az epizódok 02:30 percesek!
Történet:

Két főszereplőnk van, Takeshi és Michi, akik gyerekkori barátok, ráadásul egy iskolába járnak. Michi titokban segít felkészülni a következő vizsgára Takeshinek, de egy szópárbaj közben Michi elejt egy kártyát. Takeshi ezt észrevéve felveszi és megkérdi, milyen kártya az… Kérdésére felelet Weiß-Schwarz kártya, melyet Michi nagyon szeret játszani és már több versenyt is megnyert belőle. Michit bántja az a tudat, hogy nem talál megfelelő ellenfelet, emiatt feltesz egy költői kérdést –>

“Van valahol egy játékos, aki legyőzhet… nincs… egy bátor erős fiú, ki legyőzne engem?”

Meglepődésükre hirtelen a kártyapakli életre kel, és egy másik dimenzióba kerülnek főszereplőink. Ebben a világban Takeshi egy kiválasztott harcos, akinek különféle ellenségekkel kell megküzdenie egy-egy párbajban. Itt kezdődik a probléma, mivel Takeshi még életében nem játszott ezzel a játékkal. De van egy öreg perverz ember, aki segít neki és egy pillanat alatt elmagyarázza a játékszabályokat. Michi is ott van vele, de az elején nem segíthet neki, mivel elsőnek vele kell párbajoznia, mint bevezetésként a játék világába. És mindezek felett a párbajoknak a tétje, hogy visszajuthassanak a saját világukba, így nem hibázhatnak.

Vélemény:

A mű főként vígjáték és néhány anime parodizálásához hasonlít. Nekem nagyon bejött a sorozat, elégé poénos. Ajánlom mindenkinek.

 

 

 

KategóriákW

Vélemény, hozzászólás?