Wellber no Monogatari (2007)

Képtalálat a következőre: „Sisters of Wellber 512x512”

Eredeti cím ウエルベールの物語
Angol cím Sisters of Wellber
Egyéb cím(ek) Wellber no Monogatari: Sisters of Wellber
Besorolás anime, TV
Hossz 13 rész
Év 2007
Ismertető:
Sorozatunk egy középkori jellegű fantáziavilágban játszódik, ahol főszereplőink élete meglehetősen érdekesen fonódott össze egy izgalmakkal és kalandokkal teli történetben.

Történetünk kezdete előtt tíz évvel hatalmas háború dúlt a két ország, Wellber és Sangatras között. A vérontások sorozata után béke és nyugalom tért vissza az országokba, azonban ez sosem tarthat örökké. A további háborúk megelőzése végett Wellber királya elhatározta, hogy lányát, Rita Sior-t hozzáadja Sangatras hercegéhez, Guernia Han-hoz. Ezzel párhuzamosan megismerkedhetünk másik főszereplőnkkel, Tina Lota-val, aki egy nagyon ravasz tolvaj, és ennek tetejébe még csinos is.^^ Tina “bajtársa” egy kis zöld tündér, Sherry.

Tolvajunk szokásához híven rabolni készül, de most magát a királyi palotát vette célba. Benyitván az egyik hálószobába, meglátja Sangatras hercegét összerogyni. Ezután Rita hercegnőt, miközben kezében tőrt tart és a herceg vérével van beborítva az egész teste. Erre – érthető módon – Tina elsikítja magát, mirefel az őrök berontanak az ajtón, beleértve Galahad Eiger-t, aki a herceg fő testőre és gyermekkori barátja is egyben. A lányok az ablakon át távoznak, majd belezuhannak a palota alatti folyóba. Ezek után Sangatras hadat üzen Wellber királyának, így hát nem sok remény marad a háború megelőzésére. Azonban másnap Weiss, a királyság egyik főkapitánya egy tekerccsel keresi fel a lányokat, melynek tizennégy napon belül el kell jutnia Rita hercegnővel együtt Greedomba, hogy ne ismétlődjön meg a tíz évvel ezelőtti vérontás. A súlyosan megsérült herceg hű testőre, Galahad a hercegnő nyomába ered, hogy bosszút álljon. Első alkalommal sikerül megmenekülniük, hála Girano du Bulgerock Grófnak, aki a világ egyetlen Ai tankja, és emellett még beszél is.^^

Tina Lota “megszökik” a hercegnővel együtt (valójában elkíséri testőrként), azonban neki sokkal több oka van Greedomba menni, mint csupán csak a kíséret. A 10 évvel ezelőtti háborúban Tinának végig kellett néznie, ahogy egy katona lemészárolja szüleit. A katona a “halál méhe” tetoválást viselte magán, így van egy kiindulási pontja a bosszúállásra. Történeteket hallott, miszerint Greedomban tartózkodik ez a személy, és nagyrészt emiatt teszi meg ezt a hosszú, több országot átszelő utat. És akkor még mindig fennáll a kérdés: Rita hercegnő vajon miért szúrta le jövendőbeli párját? De ezt már nektek kell kiderítenetek. A második résztől fogva minden egyes epizód elején megjelenik egy “vérdíj plakát”, melyet a környező országokban akasztottak ki a hercegnő megtalálása érdekében. Az alábbi szöveg található rajta:

Wellber hercegnője, Rita Sior eltűnt. Ha élve megtalálják, annak
egy millió Curs (fizetőeszköz), egy ló és két hordó likőr a jutalma.
Wellber Királya, Hydel Sior

A lányok tizennégy napos kalandja nagyon izgalmas és veszélyes, mivel minden országban “vadászni” fognak rájuk, és ennek tetejébe még üldözi őket Galahad is, aki mindenáron bosszút akar állni. Rengeteg kalandba keverednek, és ebből kifolyólag nagyon sok barátra tesznek szert történetünk során. Ők négyen viszonylag egy szolid, mégis vicces csapatot alkotnak. Rita hercegnő inkább visszahúzódó, azonban nagyon eszes természet. Tina felkészült, tapasztalt és ráadásul még van egy háromcsövű pisztolya is, amivel általában vaktöltényeket lő. És akkor ott van még az aranyos kis tündér, Sherry, aki majdnem minden mondata végére odabiggyeszti a -beru szócskát.^^ Nekem mégis Bulgerock, a tank az egyik kedvenc karakterem. Eléggé gyorsan felhúzza magát és kissé beszólogatós. Néha túlzottan hiperaktív és olyankor össze-vissza beszél érthetetlen dolgokat. És akkor még a tűzerejéről nem is beszéltem.^^ Ők négyen védik, óvják egymást és kitartanak egymás mellett.

A sorozat grafikája szerintem egyszerűen pazar! Kicsit talán a RomeoxJuliet grafikájához tudnám hasonlítani. Viszont a számítógépes megjelenítések elég sűrűek benne, amiket kifejezetten csúnyának tartok. Openingje szöveg nélküli, endingje pedig egy pörgős zene. Aki szereti a kalandokat, izgalmakat és persze a középkori-fantasy műfajt, annak mindenféleképpen ajánlom!

Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész 05. rész
06. rész 07. rész 08. rész 09. rész 10. rész
11. rész 12. rész 13. rész

 

KategóriákW
Írta: