White Album (2009)

Képtalálat a következőre: „white album ico”

Eredeti cím ホワイトアルバム
Angol cím White Album
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 13 rész
Év 2009
Ismertető:
A White Album eredetileg egy visual novel volt, mely 1998 májusában jelent meg a Leaf kiadásában. Az anime adaptáció 2009 elejéig váratott magára.

A történet egy pár – Touya Fujii és Yuki Morikawa körül forog. Touya és Yuki még középiskolás korukban ismerkedtek össze és idővel közelebb kerültek egymáshoz és végül járni is kezdtek. Mindketten ugyanarra az egyetemre iratkoztak be a barátaikkal együtt. Yuki álma az, hogy híres énekesnő legyen és ez az álma egyre közelebb van, ugyanis egy híres sztár,Ogata Rina háttérénekesnője. És persze a tehetsége se elhanyagolható, ami ugródeszka az álma felé. Ennek ellentéte Touya, ugyanis anyja halála után apja kidobta a házából és egy albérletben él – és ennek tetejébe célt sem talált még magának. Yuki elfoglaltsága miatt nagyon keveset találkoznak, ami a kapcsolatuk kárára megy. De emellett más gondokkal is meg kell küzdeniük, mivel kapcsolatukat nem csak ez zavarja. Itt van ugyanis Yuki menedzsere, aki mindent megtesz, hogy távol tartsa Touyát. Ezek mellett Touyába még két lánybarátja is szerelmes, akiknek persze mindig kész segíteni, ami tovább bonyolítja a helyzetet. Hogy még komplikáltabb legyen, itt van még Rina is – aki szintén szemet vetett Touyára. És hogy Yuki és Touya kapcsolata fog fennmaradni, vagy fontosabb a karrier – esetleg egy harmadik lány kaparintja meg Touyát? Ezekre a kérdésekre az anime választ ad…

A grafika nagyon tetszetős, azért is, mert már HD-ban került vetítésre, meg azért is, mert az anime hangulata kellően hangsúlyozva van vele. A zene is kicsit szomorkás, szerelemhangulatú – illik a sorozathoz. Egyetlen dolgot találtam, ami kicsit zavart, az pedig a jellemek kidolgozása és a szituációk túlkomplikálása, bár egy ilyen típusú animéhez talán ezek illenek legjobban. A szerelmes és drámával átfűzött animék kedvelőinek ajánlanám legfőképp.

Online részek:
KategóriákW
Írta: