Wizard Barristers: Benmashi Cecil (2014)

Wizard Barristers ICON by Animegun

Eredeti címウィザード・バリスターズ~弁魔士セシル
Angol címWizard Barristers: Benmashi Cecil
Egyéb cím(ek)nincs
Besorolásanime, TV
Hossz12 rész × 24 perc
Év2014.01.13 – 2014.03.31
Ismertető.
Történetünk egy kissé különös Tokióban játszódik, ahol az átlagos emberek és a mágusok egymás mellett élnek, bár nem túl nagy egyetértésben. A városban a mágusok a saját szabályaik szerint élnek: van saját törvénykönyvük, bíróságuk és ügyvédeik. Ez a világ azonban gyakran igen korrupt és aljas tud lenni, ahol mindenki a saját hasznát keresi. Az átlagos emberek nagy része gyűlöli a különleges képességű varázslókat, és szinte kivétel nélkül bűnözőként kezeli őket.
Sudou Cecil egy fiatal, tehetséges és életvidám máguslány, aki most kezdi a varázslóügyvéd szakmát a Butterfly Ügyvédi Irodánál. Szerencsétlenségére már az első nap késésben van, megbírságolják út közben, és egy komoly bűnügybe is belefut, ahol egyből elvállal egy ügyet. Az ügyvéd lét persze nem olyan egyszerű, mint ahogy azt gondolnánk: az ügyfelek olykor nem túlzottan segítőkészek, a rendőrség gyakran gátolja a munkát, és a bíróság sem az együttérzéséről híres. Cecil azonban mindent belead, hogy jó ügyvéd legyen, és minél több mágust mentsen fel az olykor alaptalan vádak alól.Az első rész alapján úgy tűnhet, hogy a sorozat túl sok szereplőt sorakoztat fel előttünk, de ahogy halad a történet, mindenkit sikerül egy kicsit megismernünk, és megértenünk.
Cecil a megszokott főhősjellemmel rendelkezik: bátor, erős, okos, mindenkivel kedves, és mindig az igazságra törekszik. Kicsit talán már sablonosnak hathat, de a lány igen szerethető karakter. A varázslóügyvédnek van egy megbízottja, Nana Genie, egy segítőkész, de igen perverz béka.
A Butterfly Ügyvédi Irodában is rengeteg varázslót és embert is megismerünk: ott van például Chono Ageha, a kedves főnöknő, aki ha kell, hajlandó bepiszkolni a kezét is, vagy Tento Moyo, a mindig vidám, és különös ízlésű varázsló, aki gyakran segít Cecil-nek az ügyekben. De az új lány nem csak barátokra, hanem riválisra is lel Hotaru Natsuna személyében, aki főszereplőnkkel egy időben érkezett az irodához, de sokkal precízebb és szigorúbb nála. De megnyugtatok mindenkit, a Butterfly-nál nincs teljes nőuralom: a férfiakat képviseli a csöndes és tartózkodó Hachiya Mitsuhisa és a kissé vicces külsejű, de szigorú Chono Seseri, aki mellesleg Ageha öccse.
Online részek:
01. rész02. rész03. rész04. rész
05. rész06. rész07. rész08. rész
09. rész10. rész11. rész12. rész

 

CategoriesW