Wolverine (2011) (magyarul)

[stextbox id=”custom” caption=”Infó:”]

Eredeti cím ウルヴァリン
Angol cím Wolverine
Magyar cím Rozsomák
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Dátum 2011

[/stextbox]

[stextbox id=”info” caption=”Ismertető:”]

A Wolverine a Marvel által készíttetett szuperhős animék második darabja az Iron Man után. Az X-Men-ből már jól ismert Rozsomák/Farkas életének egy rövidebb szakaszát dolgozza fel az anime.

Történet:
Japán feldolgozás révén a történet is japán vonatkozású. Wolverine-t és kedvesét, Marikót megtámadják, mikor épp egy hajón élvezik egymás társaságát, majd elhurcolják a lányt. Wolverine ezt követően igyekszik mindent megtenni, hogy elrabolt kedvesét viszontláthassa. Egy nyomozó barátjától megtudja, hogy a lányt tulajdon apja, egy Shingen nevű yakuza vezér raboltatta el. Ennek okára is hamar fény derül, Shingen lányával akarja megpecsételni egy Kurohagi nevű másik maffiavezérrel kötött alkuját. Kurohagi és Mariko esküvőjét egy Madripoor nevű városállamban tartják majd meg, mely évszázadok óta a bűnözők paradicsoma. Több se kell Wolverine-nek, elindul, hogy kiszabadítsa kedvesét. Segítőtársa is akad egy Yukio nevű női ninja személyében.

Megvalósítás:
Az anime kis költségvetéssel készülhetett, mert nem nyújt valami sokat. A karakterek eléggé elnagyoltak, az animáció itt-ott igen érdekes (főleg a szereplők mozgása zavaros), rengeteg az úsztatott állókép és a főbb szereplőket leszámítva mindenki teljesen sablonosan fest. Mindez még nem lenne gond, hisz a kevesebb néha több, jelen esetben viszont ez a kevesebb sokkal kevesebb, ha a történet silányságát (hiányát) is hozzávesszük az összképhez. Az anime nem több egy nagy csetepaténál, ahol Wolverine egymás után kapja az elgyepálandó ellenségeket. Ez néhány részig még elég, de a teljes sorozathoz messze nem.

Vélemény:
Az első néhány rész egészen élvezhető, de amint kezd elveszni az újdonság varázsa, úgy laposodik el egyre inkább az anime. Én a sorozat vége felé már vártam, hogy mikor lesz vége a részeknek. Sajnos nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, pedig egy jó történettel lehetett volna egészen jó is, de nem lett, higgyétek el…

[/stextbox]

[stextbox id=”download” caption=”Online részek:”]1. rész
2. rész
3. rész
4. rész
5. rész
6. rész
7. rész
8. rész
9. rész
10. rész
11. rész
12. rész (Vége)[/stextbox]

KategóriákW