Working!! (2010)

Képtalálat a következőre: „Working!! anime ico”

[stextbox id=”custom” caption=”Infó:”]

Eredeti cím ワーキング!!
Angol cím Working!!
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 13 rész
Év 2010

[/stextbox]

[stextbox id=”info” caption=”Ismertető:”]

Egy fárasztó nap után jól esik leülni a gép elé, ilyenkor az embernek semmi értelmeshez sincs se kedve, se ereje… és ekkor jön a dilemma. Mit nézzünk? Valami szerelmeset? Valami akciót? Esetleg valami vicceset? S ha a kedves olvasó az utolsót választja, kérem folytassa az olvasást!

Történetünk egy kedves, Hokkaido festői környezetében található kis, családi éttermébe kalauzol minket. Itt az élet nyugalmas, a kiszolgálás nagyszerű és mindenhol elégedett vendégek vannak, amerre a szem ellát.

Hopsz! Elnézést, ez egy másik étterem. Igaz, ez is Hokkaidoban van, és az is igaz, hogy kedves, kis családi étterem, de itt véget is értek a hasonlóságok. Ugyanis az itt dolgozók… khm… kissé szokatlanok, és a vendégek se olyan elégedettek. S hogy miért nem? Egy katanával járkáló nő, egy feltehetőleg alvilági főnök, és egy lány, aki szereti ütlegelni a férfi vendégeket, hogy csak párat említsek a számtalan furcsaságból. De nézzük meg közelebbről, kik is dolgoznak ebben az étteremben:

Taneshima Popula: Saját bevallása szerint nem alacsony, mások szerint igen. Takanashi-kun mini-imádatának célpontja, akit egyébként ő csak Katanashi-kunként emleget. Kedves, naiv kislány, aki mindenkit szeret.
Todoroki Yachiyo: A kis csapat személyzeti főnöke. Bármire képes lenne Kyoko-san kedvéért. Kedves és aranyos… és egy katana lóg az oldalán.
Shirafuji Kyoko: Egy igazi semmirekellő. Yachiyo állandóan parfét készít neki, s ő… ő “megvédi” az éttermet a lehetséges veszélyektől.
Takanashi Souta: Történetünk az ő érkezésével kezdődik. Normális srácnak tekinti magát, a többiek már kevésbé, ehhez hozzájárul az apró dolgok iránti vonzódása is. De hát senki sem tökéletes. Alapjáraton rendes srác.
Inami Mahiru: Ő az egyik legérdekesebb karakter. Extrém pasiutálata hihetetlen ütésekben tör felszínre, melyek a történet folyamán leginkább Takanashi-kunon csattannak. De a férfi vendégeknek is van okuk a rettegésre. A lányokkal egyébként semmi baja.
Satou Jun: Az étterem séfje. Hallgatag figura. Szeret másokat munkára buzdítani. Ám neki is megvannak a maga titkai.
Souma Hiroomi: Satou-san valahogy mindig lazsáláson kapja. Imád beszélni, a későbbiekben kiderül, hogy hihetetlen képességei vannak (nem valami szupererő vagy ilyesmi XD).

A történet csupán nagy vonalakban követhető, egy négy paneles mangából adaptálták, mely pillanatképekből áll össze, s ezt a vonást az animébe is átültették. Leginkább a jellem- és a helyzetkomikum dominál eme mesterműben. Egy-egy rész több kisebb egységből áll, melyeken kedvünkre röhöghetjük halálra magunkat. Az anime különlegessége, hogy az openinget a sorozat 3 női szinkronszínésznője: Kana Asumi, Saki Fujita és Eri Kitamura énekli, míg az endinget 3 férfi karaktert megszólaltató Fukuyama Jun, Ono Daisuke és Kamiya Hiroshi előadásában hallhatjuk.

S ahogy egy rész véget ér, fáradt elménk némiképp felüdülhet, hisz remek animét láthattunk, nagyszerű poénokkal. Mindenkinek ajánlom, aki kikapcsolódásként nem egy bugyi-mutogatós, vagy egy bishouneneket felvonultató darabra vágyik, hanem igazi, “ütős” poénokra.

[/stextbox]

[stextbox id=’download’ caption=’Online részek:’]

[/stextbox]

KategóriákW