World Destruction: Sekai Bokumetsu no Rokunin (2008)

Képtalálat a következőre: „World Destruction ico”

Eredeti cím ワールド・デストラクション ~世界撲滅の六人~
Angol cím World Destruction
Egyéb cím(ek) World Destruction_毁灭世界的六人
Besorolás anime, TV
Hossz 13 rész
Év 2008
Ismertető:
“Akadnak olyanok, akik megmentik a világot, és vannak olyanok, akik az átlagembereket mentik meg. Létezik még egyfajta hős: olyan, aki elpusztítja a világot.”

Történetünk hősnője, Morte szintén az utóbbi célért küzd és járja a vidéket. Látszólag céltalan vándorlását a ‘Destruct Code’ (Pusztító kód) irányítja, egy varázserejű gömb. Hogy mire hivatott, az már a nevéből egyértelműen kiderül. Főhősnőnk nem vándorol sokáig egymagában “kincsével”, a sors társakat rendel melléje, így hamarosan már egy háromfős csapaton áll a küldetés kimenetele.

Morte, a kissé magának való harcos; Kyrie, a jó szándékú s minden tekintetben átlagos fiú, valamint Toppi, a hősök céhének tagja (egy medve, aki gyűlöli, ha medvének szólítják, ennek ellenére minden mondata végére odailleszti, hogy kuma = medve) alkotják a World Destruction Committee-t (Világot Elpusztító Bizottság). Hírnevük, és legfőképpen körözési plakátjuk mérföldekre megelőzi őket. Állandóan nyomukban van a World Salvation Committee (Világot Megmentő Bizottság) két mindenre elszánt tagja.

Hogy megértsük az anime mozgatórugóját, azt, hogy miért akarja Morte véghezvinni tervét, ismernünk kell a világot, ahol járunk. Ebben a különös világban, ahol az óceánokat homoktengerek helyettesítik, emberek és bestiaemberek élnek, utóbbiak olykor megpróbálják elnyomni az embereket. A két faj között már többször dúlt háború, s történnek kísérletek a közös béke elhozására is. Hősnőnk nem hisz a békés együttélés lehetőségében, ezért akarja mindenáron elhozni a pusztulást. Kyrie és Toppi nem igazán támogatja tervét, mégis kitartanak a lány mellett kalandjaik során, s ezen kalandok többségében akarva-akaratlanul is minduntalan másokon segítenek, cáfolva ezzel a róluk szóló híreszteléseket.

A történet tehát adva van, nem feltétlenül eredeti, de élvezhető. Ami igazán hiányzik ebből az animéből, az a karakterek személyisége. Mindenki kapott körülbelül két tulajdonságot a készítőktől, és ezzel végeztek is. Még a legfőbb szereplőkről sem derül ki szinte semmi, a sorozat felének megtekintése után sem. Ez a történetből is jelentősen levon, így gyakorlatilag látunk néhány kalandot (az egy kaland per epizód jelleg érvényesül), de emellett nem kapunk semmi pluszt, mondanivalót, szerethető karaktereket, jellemfejlődést vagy hasonlót.

A külsőségekről: a grafika tetszetősre sikeredett, bár ez minimum elvárható egy 2008-as sorozattól. Az aláfestő zenék nem kiemelkedők, ami az OP/END-et illeti, az előbbi stílusa nekem nem igazán jött be, de az ending zenéje kifejezetten jó, legalábbis szerintem. A szinkronokat kiemelném, tényleg jó választások, különösen Kyrie szinkronjának, Miyano Mamoru (DN -Light, VK-Zero) örültem.

Mindent összevetve nem egy egetrengetően nagy, s kihagyhatatlan alkotás, de a fantasy rajongók tehetnek vele egy próbát, és azok is, akik az anime eredetijét, a játékot kedvelik.

Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész 05. rész
06. rész 07. rész 08. rész 09. rész 10. rész
11. rész 12. rész 13. rész

 

KategóriákW
Írta: