World Trigger (2014)

Képtalálat a következőre: „World Trigger png”

Infó:

Eredeti cím ワールドトリガー
Angol cím World Trigger
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 73 rész × 24 perc
Dátum 2014.10.05 – 2016.04.03

Ismertető:

Egy sorsdöntő napon megnyílt egy kapu egy másik világba

Nem csak az általunk ismert Földön van élet. Számtalan más dimenzió is van olyan bolygókkal, melyeken fejlett civilizáció található. Őket “Neighbor”-nak (~szomszéd) nevezik. A különböző népek szinte folyamatosan háborúznak egymással. A Földön erre a célra alakult szervezet a “Határ”.

Három ágazata van:

  • Tamakoma frakció: A neighborokat nem tekintik csakis ellenségnek, szerintük akár barátok is lehetnének.
  • Shinoda frakció: Szerintük a város békéje a legfontosabb.
  • Kido frakció: Ők nem látnak esélyt a neighborokkal való barátságra.

Tagjainak fő feladata az emberek megvédése az ellenség által küldött trion katonáktól. Ehhez a határ ügynökei különleges fegyvereket használnak, amiket váltóknak neveznek. Ezekből két fajta létezik: sima és fekete. A fekete váltók úgy jönnek létre, hogy egy személy az összes életenergiáját és trionját feláldozza. Ezek sokkal erősebbek, mint a sima váltók, viszont mivel visszatükrözik alkotójuk személyiségét, nem mindenki kompatibilis velük. Ezek trionnal működnek, ez olyan energia vagy erő, ami minden emberben létezik, van, akiben több és van, akiben kevesebb. Ezen kívül az agyra és az érzékszervekre kifejtett hatása során keletkezhetnek képességek, amiket mellékhatásnak neveznek.

Látogató egy másik világból

Egy nap Mikumo Osamu osztályába egy új fiú érkezik, Kuga Yuma. Mikumo úgy gondolja, Yuma titkol valamit, ezért úgy dönt, rajta tartja a szemét és megkéri, hogy menjenek együtt haza. Ezalatt néhány osztálytársukba botlanak, akik bántani akarják Yuma-t, ezért olyan területre viszik, ahova nem lehet bemenni –mert nagy az esélye, hogy neighborok bukkanhatnak fel. Osamu utánuk megy, ekkor meg is jelenik egy neighbor. Osamu megpróbál harcolni vele, de nem elég erős hozzá, ezért Yuma is beszáll a harcba, aki viszont könnyedén elbánik vele. Ezután elmondja Osamunak, hogy ő egy neighbor és azért jött Japánba, mert az apja azt mondta, ha meghal, keresse meg az ismerősét, aki a Határnak dolgozik.

Szereplők

Mikumo Osamu: A határ ügynöke, amiről az osztálytársai eleinte nem tudnak.
Kuga Yuma: Olyan neighbor, aki nem az emberek ellensége.
Amatori Chika: Mikumo eltűnt oktatójának húga. Célja: bátyjának megtalálása -célja elérésében Mikumo és Yuma segít neki.
Juichi Jin: “Az erős, elit” a határ ügynöke, sokat segít Osamuéknak.
Replika: Trion katona, akinek a feladata tanácsot adni és védelmezni Yumát.

 

KategóriákW