X (2001-02)

Eredeti cím エックス
Angol cím X
Egyéb cím(ek) X TV
Besorolás anime, TV
Hossz 24 rész × 24 perc
Dátum 2001.10.03 – 2002.03.27
Ismertető:
Kamui azonban nem érett meg a döntés meghozatalára. Miután anyja titokzatos körülmények között meghal, a fiú visszatér Tokióba. Célja nem végzetének beteljesítése, hanem az, hogy magával vigye a Szent Kardot (Divine Sword) és olyan messze jusson Tokiótól, amennyire csak tud. Azonban akadályba ütközik. Kotori és Fuma apja, aki a Szent Kardot őrzi, nem adja azt át neki és erővel sem képes elvenni. Kénytelen hát Tokióban maradni és régi barátait is elkerülhetetlenül viszontlátja.6 évvel a történet előtt 3 kisgyerek él szoros barátságban. Ők Kotori, a bátyja Fuma és barátjuk Kamui. Kamui azonban anyjával hirtelen elköltözik Tokióból. A 6 év alatt Kamuiban felébred természetfeletti ereje és megismeri végzetét. A Föld jövője az ő kezében van, neki kell eldöntenie, hogy az élet továbbra is fennmarad-e vagy az emberiség elpusztul és a föld, melyet gyötör, ismét békét lel.

A Föld sorsa nemcsak rajta múlik, mindkét oldalon gyülekeznek a harcosok. Az emberiség megmentésére a Hét Pecsétőr, más néven a 7 Égsárkány, akiket Hinoto Hime, a vak álomlátó vezet. A másik oldalon, a föld, a természet felszabadítására a Hét Angyal, a 7 Földsárkány hivatott, őket Hinoto húga, Kanoe segíti.

Kamuinak döntenie kell, hogy melyik oldalt választja. Hogy Kotorit és Fumát megóvja, a Földsárkányokhoz csatlakozik, ezzel viszont elérkezik Ikercsillagának ébredése. Kamui ugyanis nem egy. Ha az egyik Kamui az egyik oldalra áll, akkor a másik a másikra. Sorsuk elrendeltetett, a végső csatát egymással kell megvívniuk. De tegyenek bármit, a jövő egy és megváltoztathatatlan, és a Földsárkány Kamuinak végzete halál az Égsárkány Kamui karja által.

A sorozat eléggé elvont, sajnos a közepén túlságosan is lelassul, de egészében véve kivételes alkotás. A cselekmény időtartama nem túl hosszú, nagyjából egy hónap lehet, de az idő múlását nehéz nyomon követni. Az alkotók sok időt fordítottak a szereplők jellemének bemutatására, így sok visszaemlékezés került a jelenetek közé. Gyönyörűen kidolgozott és minden részletében helytálló történet, igényes grafikával és komoly filozófiai mondanivalóval.

A sorozat és a mozi összehasonlítása:

Tekintetbe véve a rendelkezésre álló időt, a mozi természetesen jelentősen egyszerűbb, mint a sorozat. A szereplők jellemrajza a moziból teljesen hiányzik, főleg a Földsárkányok oldalán. A sorozatban majdnem minden főbb szereplő saját epizódot kapott. Eltér továbbá a Szent Kardok születése. A moziban Kamui anyja és Kotori ad életet nekik, míg a sorozatban Kotori és Fuma anyja és Kamui nagynénje. A moziban Fuma megválaszthatja útját, a sorozatban csak Kamui választhat, Fuma pedig új személyiséget kap ébredése pillanatában. A moziban minden sárkány meghal Kamuit kivéve, a sorozatban sokan túlélik a Végső Csatát. Végül megemlíteném még, hogy a sorozatban a sárkányok képesek szembefordulni saját sorsukkal és ezt meg is teszik.

A sorozat által nyújtott rengeteg többlet, és az ezáltal jóval teljesebb történet feltétlenül megéri, hogy megnézzük, senki se higgye hogy ha látta a mozit, akkor a sorozat már nem mondhat újat, mert ez nem igaz.

Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész 05. rész
06. rész 07. rész 08. rész 09. rész 10. rész
11. rész 12. rész 13. rész 14. rész 15. rész
16. rész 17. rész 18. rész 19. rész 20. rész
21. rész 22. rész 23. rész 24. rész OVA

 

KategóriákX