X (2001-02)

Infó:

Eredeti cím エックス
Angol cím X
Egyéb cím(ek) X TV
Besorolás anime, TV
Hossz 24 rész × 24 perc
Dátum 2001.10.03 – 2002.03.27

Ismertető:

Kamui azonban nem érett meg a döntés meghozatalára. Miután anyja titokzatos körülmények között meghal, a fiú visszatér Tokióba. Célja nem végzetének beteljesítése, hanem az, hogy magával vigye a Szent Kardot (Divine Sword) és olyan messze jusson Tokiótól, amennyire csak tud. Azonban akadályba ütközik. Kotori és Fuma apja, aki a Szent Kardot őrzi, nem adja azt át neki és erővel sem képes elvenni. Kénytelen hát Tokióban maradni és régi barátait is elkerülhetetlenül viszontlátja.6 évvel a történet előtt 3 kisgyerek él szoros barátságban. Ők Kotori, a bátyja Fuma és barátjuk Kamui. Kamui azonban anyjával hirtelen elköltözik Tokióból. A 6 év alatt Kamuiban felébred természetfeletti ereje és megismeri végzetét. A Föld jövője az ő kezében van, neki kell eldöntenie, hogy az élet továbbra is fennmarad-e vagy az emberiség elpusztul és a föld, melyet gyötör, ismét békét lel.

A Föld sorsa nemcsak rajta múlik, mindkét oldalon gyülekeznek a harcosok. Az emberiség megmentésére a Hét Pecsétőr, más néven a 7 Égsárkány, akiket Hinoto Hime, a vak álomlátó vezet. A másik oldalon, a föld, a természet felszabadítására a Hét Angyal, a 7 Földsárkány hivatott, őket Hinoto húga, Kanoe segíti.

Kamuinak döntenie kell, hogy melyik oldalt választja. Hogy Kotorit és Fumát megóvja, a Földsárkányokhoz csatlakozik, ezzel viszont elérkezik Ikercsillagának ébredése. Kamui ugyanis nem egy. Ha az egyik Kamui az egyik oldalra áll, akkor a másik a másikra. Sorsuk elrendeltetett, a végső csatát egymással kell megvívniuk. De tegyenek bármit, a jövő egy és megváltoztathatatlan, és a Földsárkány Kamuinak végzete halál az Égsárkány Kamui karja által.

A sorozat eléggé elvont, sajnos a közepén túlságosan is lelassul, de egészében véve kivételes alkotás. A cselekmény időtartama nem túl hosszú, nagyjából egy hónap lehet, de az idő múlását nehéz nyomon követni. Az alkotók sok időt fordítottak a szereplők jellemének bemutatására, így sok visszaemlékezés került a jelenetek közé. Gyönyörűen kidolgozott és minden részletében helytálló történet, igényes grafikával és komoly filozófiai mondanivalóval.

A sorozat és a mozi összehasonlítása:

Tekintetbe véve a rendelkezésre álló időt, a mozi természetesen jelentősen egyszerűbb, mint a sorozat. A szereplők jellemrajza a moziból teljesen hiányzik, főleg a Földsárkányok oldalán. A sorozatban majdnem minden főbb szereplő saját epizódot kapott. Eltér továbbá a Szent Kardok születése. A moziban Kamui anyja és Kotori ad életet nekik, míg a sorozatban Kotori és Fuma anyja és Kamui nagynénje. A moziban Fuma megválaszthatja útját, a sorozatban csak Kamui választhat, Fuma pedig új személyiséget kap ébredése pillanatában. A moziban minden sárkány meghal Kamuit kivéve, a sorozatban sokan túlélik a Végső Csatát. Végül megemlíteném még, hogy a sorozatban a sárkányok képesek szembefordulni saját sorsukkal és ezt meg is teszik.

A sorozat által nyújtott rengeteg többlet, és az ezáltal jóval teljesebb történet feltétlenül megéri, hogy megnézzük, senki se higgye hogy ha látta a mozit, akkor a sorozat már nem mondhat újat, mert ez nem igaz.

KategóriákX