Yakitate!! Japan (2004-06)

Képtalálat a következőre: „Yakitate!! Japan ico”

Eredeti cím 焼きたて!!ジャぱん
Angol cím Freshly Baked!! Ja-pan!
Egyéb cím(ek) Fresh Made Japan
Besorolás anime, TV
Hossz 69 rész
Év 2004 – 2006
Ismertető:
Keletkezés:
Az anime az azonos című manga alapján keletkezett, melyet 2002-ben kezdett el készíteni Hashiguchi Takashi, és 26 kötet után ért véget. Jelenleg a VIZ MEDIA adja ki angolul, és már 10 kötet felett járnak.Történet:
A sztori főszereplője Azuma Kazuma, aki kis vidéki szülőföldjéről indul Tokióba, hogy felvételt nyerhessen a Pantasia nevű egész Japánt behálózó pékséglánc főépületébe. Azuma 10 évvel ezelőtt fogadalmat tett egy idős férfinek, aki megszerettette vele a kenyeret, hogy egy nap el fogja készíteni azt a kenyeret, melyet a japánok magukénak mondhatnak.

Van angol, német és francia kenyér.
De japán kenyér, Japan nem létezik.
Ez esetben nincs más, készíteni kell egyet!

Azuma 16 évesen vág neki Tokiónak immár 54 különböző általa készített kenyértípussal, melyeket Japan-nak hív (Japan: a “pan” japánul kenyeret jelent, és elé rakva a ‘ja’ szócskát “Japan”, azaz Japán jön ki), mellette egy számmal (pl. Japan 34). Sajnos nem olyan könnyű bejutni Pantasiába (a pan és a fantázia szavakból lett a név), mint azt ő gondolja. A jelentkezők száma rengeteg, és csak egy juthat be, de ez Azumát csak feltüzeli, plusz van neki egy rejtett képessége, melyet Solar Hands-nek hívnak a pékek között, ami azt jelenti, hogy melegebb a keze az átlagosnál, és ezzel finomabb kenyeret tud készíteni.

Végül több dolog miatt Azuma nem nyer felvételt, viszont Tsukinónak felkelti az érdeklődését, és felveszi őt a Pantasia déli pékség láncának a fő boltjába Kawachivel együtt. Innen kezdődik a neheze, mivel velük szemben van a Pantasiának nagy riválisa, St. Pierre, akik a Pantasiára fenik a foguk. Több dologgal kell szembenézniük hőseinknek, mint például a bolt megmentése, Pantasia újonnan felvett embereinek versenye, világbajnokság, és St. Pierre-el való megmérkőzés. Ehhez segítséget kapnak Matsushirótól, de mindenki csak menedzsernek hívja, és később Kanmuritól. A szereplőkről pár sorban (a neveken linkek vannak):

Azuma Kazuma:
A történet főszereplője, álma megalkotni Japán tradicionális kenyerét. Kawachi legjobb barátja, egy igazi zseni kenyerek és matematika terén.

Kawachi Kyousuke:
A második főszereplő, álma megalkotni a világ legjobb házikenyerét, melyről apja álmodott. Nincs semmi tehetsége, ezért rengeteget kell edzenie, a sorozat egyik legpoénosabb karaktere.

Azusagawa Tsukino:
A Pantasia déli ágának vezetője, nagyon kedves természetű, van 2 testvére. Nővérét ki nem állhatja, aki az egész sorozat alatt keresztbe tesz nekik.

Matsushiro Ken:
Mindenki menedzsernek hívja, igazi afrós izomgép, aki mellesleg egészség mániás.

Kanmuri Shigeru:
Egy zseni, akik már korán végzett a Harwardon, különböző kutatásokat végzett, melyet Tsukino nővére Yukino megsemmisített, és bosszút akar állni rajta.

Suwabara Kai:
Egy kardforgató, és egyben kenyérsütő. Azuma riválisának tartja magát, és specialitása a croissant.

Ezen kívül van még rengeteg hosszútávú szereplő, mint például az én kedvencem Pierrot, vagy Kuroyanagi, aki egy ételkóstoló, és még sorolhatnám.

Grafika, zene, vélemény, és a többi:
A grafika szerintem nagyon jóra sikeredett, hiszen 2004-es, a szereplők szépen vannak megrajzolva, bár egy-két arcvágás eléggé brutálisra sikeredett. A zenék, openingek, endingek nagyon jók lettek. Nekem főleg a második opening tetszett, endingek is jók voltak 1-2 kivételével, nekem főleg az első és utolsó nem tetszett. És ami nagyon jó volt, hogy sok paródia volt benne, mint például Detective Conan, Naruto, Dragon Ball, One Piece.

Számomra nagy kedvenc lett ez a sorozat, minden részben tűkön ültem, hogy mi fog történni, ebből hogy másznak ki, és közben halálra nevettem magam. A helyszínek nem ragadnak le egy helyen, főleg ez a 30. résztől igaz, ott jó ideig Franciaországban játszódik a történet, később elkalauzolnak különböző városokba, ahonnan meg lehet ismerni különböző ételkülönlegességeket, és szokásokat. Nekem nagyon a szívemhez nőtt a sorozat, mindenkinek ajánlom, biztos vagyok benne, hogy nem fog csalódni.

Online részek:
 01. rész  02. rész  03. rész  04. rész  05. rész
 06. rész  07. rész  08. rész  09. rész  10. rész
 11. rész  12. rész  13. rész  14. rész  15. rész
 16. rész  17. rész  18. rész  19. rész  20. rész
 21. rész  22. rész  23. rész  24. rész  25. rész
 26. rész  27. rész  28. rész  29. rész  30. rész
 31. rész

folyt köv…?

KategóriákY
Írta: