Yakumo Tatsu (1997)

Eredeti cím 八雲立つ
Angol cím Eight Clouds Rising
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, OVA
Hossz 2 rész
Év 1997
Ismertető:

“A sámán sem nem férfi, sem nem nő…
A sámán sem nem ember, sem nem isten.
Éppen annyira testesül meg emberben, mint istenben.
Csak így tud az istenek palackja lenni.”

De mi a helyzet akkor, ha a sámán gonosz sámán?

Nanachi Takeo nagyapjától egy értékes kardot örökölt. Elutazik Izumo tartományába, hogy ott egy szentélynél megtisztíttassa. Vele tartanak barátai: az örökké vígkedélyű Ema-senpai, aki vigyáz rá, és egy színházcsoport két tagja, Kitano-senpai és Chika-chan, akiknek érdeklődését felkelti a hat ellopott szent kard és a nyolc lázadó felhő története. A történet másik főszereplője Fuzuchi Kuraki. Ő egy régre visszatekintő (1700 éve azon a vidéken élő) család leendő örököse, mellesleg Ifuyamura szentélyeinek sámánja is. Lelkét azonban nenek, sötét szellemek veszik körül.

A fiatalok a Kannagi-ünnepség után, a Fuzuchi-család otthonában találkoznak össze (a család vállalta a barátok elszállásolását). De a vendégek megzavarják a békés szertartásokat és megtörik a kit, a vidék szellemi erejét. A nenek, melyeket a sámánok elzártak, kiszabadulnak. Kuraki-kunra vár a feladat, hogy legyőzze a gonosz erőket. De vajon sikerül-e neki mindez csupán egyetlen szent kard birtoklásával?

Érdekes, ámde hagyományosnak nem mondható, két részből álló OVA. Tárgyalja a múltat, azonban nem veszti szem elől a jövőt sem, ami csak úgy lesz szebb, ha a jelenben minden tőlünk telhetőt megteszünk. Hogy kiknek ajánlom? Hát, például azoknak, akik olvasták a mangát (nekem még sajnos nem volt hozzá szerencsém). És mindenkinek, akit kicsit is érdekel a japán történelem.^^

Online részek:
 01. rész  02. rész

 

KategóriákY
Írta: