Yamato Nadeshiko Shichi Henge (2006-07)

Eredeti cím ヤマトナデシコ七変化
Angol cím Perfect Girl Evolution
Egyéb cím(ek) The Wallflower
Besorolás anime, TV
Hossz 25 rész
Dátum 2006 – 2007
Ismertető:
A Yamato Nadeshiko Shichi Henge, más néven The Wallflower egy manga, amelyet Hayakawa Tomoko (はやかわ ともこ) készített. A Bessatsu Friend magazinban lett kiadva 2000-ben, kötet formájában pedig a Kodansha publikálta. A manga Észak-Amerikában is megjelent a Del Rey jóvoltából, illetve Szingapúrban My Fair Lady címmel a Chuang Yi kiadónál. A mangát aNippon Animation stúdió adaptálta egy 25 epizódos anime sorozatba, amelyet a TV Tokyo és a TV Aichi vetített 2006. október 3-tól 2007. március 27-ig.

Tartalom
Négy eszméletlen külsővel megáldott, bishounen fiú: Kyohei, Oda Takenaga, Toyama Yukinojo és Morii Ranmaru “albérletben” él egy hatalmas, szálloda külsejű házban, békében és boldogságban. Azonban egy nap a ház tulajdonosa úgy dönt, elutazik egy időre aktuális kedvesével. A hölgy azonban feladatot szab ki a fiúk számára. Amíg távol van, az unokahúga, Sunako Nakahara odaköltözik hozzájuk, s hölgyet kell faragniuk belőle. Ha sikerül ezt teljesíteniük, elengedi nekik a lakbért, ha nem, az eddigi bér tripláját kell fizetniük. A fiúk félvállról veszik a feladatot, hisz számukra ez nem jelenthet kihívást. Azonban ők is meglepődnek, vagyis megrémülnek, amikor először megpillantják az unokahúgot. Sunako egy kísérteties jelenség, több mint két éve nem vágattatta le a haját, nem néz tükörbe se, és ósdi ruhákat hord. Így szó szerint úgy néz ki, mint Samara a Kör című filmből. De ezt csak az tetézi, hogy oda van a véres, Japánban már betiltott horror filmekért, s négy érdekes barátja van: Hiroshi-kun (anatómiai bábu), Josephin (csontváz, boával és parókával felszerelve), Akira-kun (szintén anatómiai bábu) és Josephin férje, gróf George Maximilian Belogia (csontváz, 18. résztől szerepel). S még egy fontos információ: Sunako nem tudja elviselni a gyönyörű emberek látványát, nemtől függetlenül szökőkútszerű orrvérzéssel reagál ezekre a “teremtményekre”. Így azon kevés lány karakterek közé tartozik, akik erősen orrvérzősek. Csak hogy említsek pár példát: Karin (Chibi Vampire Karin) és Bel(Jungle wa Itsumo Hare nochi Guu). Persze nem ok nélkül lett ilyen, első és egyetlen szerelme csúnyának nevezte. Tehát elég rendesen fel van adva a lecke a fiúknak, de mivel nem akarnak lakbért fizetni, elkezdik kezelésbe venni.

Az animéről
Az openinget (Slow) és az első endinget (Carnation) Mori Kiyoharu (森 清治) japán énekes, dalszövegíró és gitáros énekli fel, mivel ő a mangaka kedvenc énekese. A második endinget (Changing) a Bon Bon Blanco, népszerű japán zenekar énekli, amely jóval ütemesebb, mint az első ending. A említett zenekar zenéit még a Getbackers (ED2) és a One Piece (OP4) alatt lehet hallani. Meg kell jegyezni, az opening első verziója nem egy nagy eresztés, csupán az animében szereplő jelenetek lettek összevágva. Ezt a tizennegyedik résztől lecserélik, s a második opening már sokkal jobb. A két ending érdekes, morbidságával illik a történethez. A háttérzene, amelyért Mizutani Hiromi (水谷広実) és Takanashi Yasuharu (高梨康治) volt a felelős, nagyon jó lett, passzol az animéhez. A két zeneszerző már korábban is dolgozott együtt, a Hell Girl zenéjét kiválóan megkomponálták.Takanashi Yasuharu kiemelkedőbb partnerénél, már sokkal több animéhez készített aláfestő zenét. Munkái közül csak egy párat sorolnék fel: Gantz, Naruto Shippuuden, Itazura na Kiss, Seto no Hanayome, Mononoke.

A grafika hűen követi a manga illusztrációit. A karakter designer, Sakuma Yasuko (佐久間 康子) ebből a szempontból jó munkát végzett. Elsőre kicsit szokatlan, néhol nagyon változatos. Az alakok a kidolgozott és a pálcika ember formán keresztül minden megtalálható, amelyek akár másodperces váltakozásokkal követhetik egymást. Sunako valódi kinézetét elég ritkán látjuk, legtöbbször Super Deformed figuraként ábrázolják vagy erőteljesen eltorzítva, hogy a belső énjét hangsúlyozzák. Ettől eltekintve az animációk korhűek, tökéletesen megfelelnek egy 2006-os animéhez. A seiyuu-k remek munkát végeztek, jól eltalálták a karakterekhez illő hangszínt. Persze nem csak a grafika, de a történet is hű maradt az eredeti műhöz. A manga egy részét dolgozták csak fel, mivel az még fut, így erősen érzékelhetjük az anime lezáratlanságát. Tehát ha valaki kíváncsi a folytatásra, az bátran olvassa el mangát!

A történet során persze kiderül, hogy Sunako nem is olyan csúnya, mint ahogyan azt magáról gondolja. A fiúkat megismerve az is kiderül, hogy nem csak előnyökkel jár, ha valaki szép. S az anime azt is bebizonyítja, nem minden csinos lány beképzelt és gonosz. De a fiúk körül áradozó fangirl-ök ugyanolyan idegesítőek, mint más animében. Az anime alapgondolata tehát, hogy nem a külső számít. Ajánlom azoknak, akik szeretnének egy jót nevetni, hisz az anime legnagyobb erőssége a humor. Bár elsősorban a női nem a célközönség, a fanservice jelenetek is a nőknek kedveznek, ennek ellenére fiúknak is ajánlom, hisz így akár többet megtudhat a lányok gondolkozásáról.

Online részek:
 01.rész  02.rész  03.rész  04.rész 05.rész
 06.rész  07.rész  08.rész  09.rész  10.rész
 11.rész  12.rész  13.rész  14.rész  15.rész
 16.rész  17.rész  18.rész  19.rész  20.rész
 21.rész  22.rész  23.rész  24.rész  25.rész

 

KategóriákY
Írta: