Yami to Boushi to Hon no Tabibito (2003)

Képtalálat a következőre: „Yami to Boushi to Hon no Tabibito 512x512”

Eredeti cím ヤミと帽子と本の旅人
Angol cím Traveller Yami, Hat and Book
Egyéb cím(ek) Traveller of Darkness
Besorolás anime, TV
Hossz 13 rész
Év 2003
Ismertető:
Hazuki 14 éves, fogadott nővére Hatsumi pedig 16 lesz. Habár nem vérszerinti rokonok és Hatsumi nem tud beszélni, a két lány nagyon jól kijön egymással. Mindketten népszerűek az iskolában a fiúk és lányok körében is. Hazuki azonban nővérébe szerelmes és egyre nehezebben tudja csak megállni, hogy ne közeledjen hozzá.

Hatsuki 16. születésnapján vitába keverednek, és a lány kezét felsérti egy papírvágó kés. Húga bekötözi neki, majd aludni mennek. Hazuki azonban nem bírja tovább, belopózik nővére hálószobájába. Odaül az alvó lány mellé és megpróbálja megcsókolni. Pontban éjfélkor azonban az immár 16 éves Hatsumi zöld fényben kezd izzani, majd eltűnik erről a világról.

Hazuki nem tudja, mihez kezdjen. Mikor egy sárga, kanáriszerű, beszélő madár jelenik meg elkapja, és kikérdezi. A kis lény a világok között utazik, és mivel a lányt érte nővére aurája, így ő is képessé vált erre. Az aura fényétől a papírvágó kés is borzasztó éles karddá változik át a lány kezében. A madárral együtt átlép hát egy másik világba és nővére nyomába ered.

Útja során kísérője is akad, Lilith-chan, aki beleesik Hazukiba és mindenáron vele tart. A történet folyamán több világban is járnak, Hatsumi pedig úgy tűnik mindben élt, és mindben eltűnt 16 éves korában.

A lányt övező rejtély nem mindennapi. Ha tudni szeretnétek, ki is Hatsuki valójában és viszontlátják-e egymást húgával, akkor nézzétek meg az animét.

Online részek:
 01. rész  02. rész  03. rész  04. rész

folyt köv…

KategóriákY