Yoku Wakaru Gendai Mahou (2009)

Eredeti cím ja よくわかる現代魔法
Angol cím Comprehensible Modern Magic
Egyéb cím(ek) Manageable Modern Magic
Besorolás anime,TV
Hossz 12 rész
Év 2009
Ismertető:
Az anime light novel alapokon nyugszik, egy olyanon, amely 2003 óta a mai napig is fut.

Történet:

Morishita Koyomi egy alacsony és ügyetlen lány, akit folyton piszkálnak az adottságai miatt. Kinézete alapján állandóan általános iskolásnak hívják, miközben középsuliba jár. Erre tetézik rá a hatalmas csetlés-botlásaival, amik egyáltalán nem segítik a helyzetét.

Elhatározza, hogy mágus lesz, és a sors összehozza Anehara Misával, aki a szárnyai alá veszi. Misa, a modernkori mágus tanítani kezdi Koyomit, aki furcsa mágiájával sorra idézi a bajt a feje fölé. Sokszor szó szerint.

Majd a történetbe kapcsolódik egy másik mágus, Yumiko, aki a régi, hagyományos mágiát preferálja. Így együtt próbálják Koyomit segíteni a mágussá válás rögös útján, de mint mindenhol, itt is megjelenik valaki, akinek más tervei vannak.

Vélemény:

Egy jó történettel rendelkező műnek tartom, bár az anime kivitelezése hagy némi kívánnivalót maga után. A grafika és a zene részével semmi gondom nem volt, de a történet így felemásra sikerült a szememben. Igaz, kapott lezárást, de én kissé hiányosnak érzem az információkat, amiket kaptam. Egy folytatást megérne a dolog, és lenne is miből megcsinálni.

Online részek:
 00. rész  01. rész  02. rész  03. rész  04. rész
 05. rész  06. rész  07. rész  08. rész  09. rész
 10. rész  11. rész  12. rész

 

KategóriákY
Írta: