Yotsunoha (2008)


 

Eredeti cím よつのは
Angol címAngol cím Yotsunoha
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, OVA
Hossz 2 rész
Dátum 2008
Ismertető:
Először is szeretném elmondani, hogy egy Date sim alapján készült ez a kellemes kis OVA. A játék neve szintén Yotsunoha. Néhány helyen H-game-ként szerepel, de mivel nem játszottam vele, így nem tudom, hogy mennyire mennek bele ‘olyan’ helyzetekbe. DE itt ettől nem kell tartani.
A történetről:
Nono Nekomiya, Makoto Yuki, Iori Yuzuki és Matsuri Amachi mind ugyanabba az iskolába járt. Gyerekkori barátokként a könnyűzenei klubban töltötték idejüket. Azonban eljött az a sorsdöntő nap, amikor az iskolájukat bezárták, a diákokat pedig másik iskolákban helyezték el. Mielőtt távoztak, elástak egy időkapszulát egy fa alatt az iskola területén, és megígérték, hogy 3 év múlva találkozni fognak ismét.
A megígért dátum hamar elérkezett, 3 évig nem volt kapcsolatuk egymással. Mikor a kapszuláért indulnak, azt találják, hogy kiásták és egy öreg tanár birtokába került. A tanár által hátrahagyott nyomokat követve elkezdenek emlékezni az iskolában eltöltött időre, az érzelmek feltörnek és bepillantást nyerünk a 4 barát életébe. Bizony vannak félreérthető helyzetek, nem szabad ugyanis elfelejtenünk, hogy egy játék adta az alapot, melynek lényege a lányok ‘felszedése’.^^
A japán szinkronról is ejtenék pár szót, hiszen nagyon érdekesek a szereposztások. Bocsássátok meg nekem, de a lányok hangjára térek ki részletesen, hiszen róluk szól az OVA.
Nekomiya Nono japán hangja Sakakibara Yui, aki nem csak az openinget énekli, de a H2O ~Footprints in the Sand~ című animében Yakumo Hamaji és a Otome wa Boku ni Koishiteru-ban pedig Kajiura Hisako hangját is kölcsönzi.
Amachi Matsuri szinkronja Goto Mai, az ő hangján szólalt meg Kohinata Sumomo a Happiness-ben és Hayama Mizuki az ef – a tale of memories-ben.
Yuki Arisa az egyik kedvenc seiyuu-m hangját kapta, mégpedig Yahagi Sayuri-ét. Aki nem ismerné, annak elárulom, hogy ő Segawa Izumi a Hayate no Gotoku-ban, Maaka Karin a Karin-ban és Nanako Maaya a “nudista úszóklubból” (Kenko Zenra Kei Suiei Bu Umisho).
Yuzuki Iori hangja is igen ismert, és számomra szintén kedves, hiszen ő Konoe Nanami (Lamune), Fuyo Kaede (SHUFFLE!), Asahina Mikuru (Suzumiya Haruhi no Yuutsu) és Kuonji Miyu (Kimi ga Aruji de Shituji ga Ore de).
Ru-t Iguchi Yuka szólaltatja meg, nos, hozzá nem tudok ismert animéket írni igazán, de Fujiwara Naeka-nak is ő fogja adni a hangot a hamarosan induló Kamen no Maid Guy című őrült animében.
A zene egyszerűen csodálatos. Az opening címe “Koisuru Kioku”, amit Yui Sakakibara énekel. A nevéhez köthető a H2O ~Footprints in the Sand~ és a Prism Ark opening. Endingeket is hallhatunk tőle: Happiness!, Kanokon és Otome wa Boku ni Koishiteru.
Az ending címe “Negai”, melyet Chata énekelt fel. Őt inkább az endingek terén ismerhetjük, hiszen a Clannad és Kodomo no Jikan végén is a hangjával búcsúznak tőlünk. A hangok és zenék hosszúra sikeredtek, de szerintem érdemes volt kitérni ezekre, mert észrevehetjük, hogy a szerplők hangjait egytől-egyig a hasonló kategóriájú animékből vették (vígjáték, szerelem, ecchi és hárem). Összeségében én ajánlom mindenkinek, aki egy kis kikapcsolódásra vágyik.^^
Online részek:
 01.rész  02.rész

 

CategoriesY