Yozakura Quartet (2008)

Yozakura Quartet ICON by Animegun

Eredeti cím夜桜四重奏 〜ヨザクラカルテット〜
Angol címQuartet of Cherry Blossoms in the Night
Egyéb cím(ek)Quartet of the Evening Sakura
Besorolásanime, TV
Hossz12 rész
Év2008
Ismertető:
Az anime alapját Suzuhito Yasuda 2006-os mangája adja, a Tv adaptáció pedig 2008 októberétől került a nézők elé.
Történetünk egy Sakurashin nevű városban játszódik, ahol emberek és szellemek (youkai-ok) élnek egymás mellett békében. Ez az egyedüli város, ahol a szellemek is élhetnek, mivel máshol nem tűrik meg őket az emberek. A város körül hatalmas sakura fák (cseresznyefák) vannak, melyek megvédik a várost, ugyanis ha ezek a fák kivirágoznának, a másvilágon levő rossz szellemek, melyek ártottak az embereknek, visszajöhetnének az emberek világába és így káoszt csinálnának a Földön.
Hogy a gonosz szellemek ne ártsanak a városnak, egy fiatalokból álló csoport védi a helyieket. Az úgymond főnök Akina, aki az egyetlen, aki a Tuningolással a másvilágra küldheti a gonosz szellemeket és az egyedüli ember is közöttük. Itt van még a város őrzője, Hime – egy sárkányklán leszármazottja, Ao – egy gondolatolvasó, Kotoha – egy félszellem, aki dolgokat képes megidézni. Ellenségük Enjin, egy gonosz szellem, aki átvette az uralmat Ao testvérének, Gin-nek teste felett, mégpedig azért, hogy bosszút álljon a városon, mert véleménye szerint az emberekkel nem lehet együtt élni. Különben Gin Akina és Hime gyerekkori barátja volt. Hogy milyen tervei vannak a várossal, valamint sikerül-e véghezvinnie tervét – és Akináéknak sikerül-e megállítaniuk, azt megtudjátok a 12 rész megnézése után…
A grafika nekem kifejezetten nem tetszett, kicsit minőségtelennek találtam, főleg egy 2008-as animéhez képest. De lehet, hogy másnak nem lesz zavaró, ez az én egyéni véleményem. A zenével is szintúgy állok, nem nyerte el a tetszésemet, bár az animéhez illik, mind az opening/ending, mind az aláfestőhangok, szinkronhangok. Azoknak tudnám talán ajánlani, akik az ilyen típusú animék kedvelői, mert biztos találnak benne olyan dolgokat, amik elnyerik a tetszésüket, és rászánnák az idejüket.
Online részek:
CategoriesY