Yozakura Quartet (2008)

Képtalálat a következőre: „Yozakura Quartet ico”

Infó:

Eredeti cím 夜桜四重奏 〜ヨザクラカルテット〜
Angol cím Quartet of Cherry Blossoms in the Night
Egyéb cím(ek) Quartet of the Evening Sakura
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Év 2008

Ismertető:

Az anime alapját Suzuhito Yasuda 2006-os mangája adja, a Tv adaptáció pedig 2008 októberétől került a nézők elé.

Történetünk egy Sakurashin nevű városban játszódik, ahol emberek és szellemek (youkai-ok) élnek egymás mellett békében. Ez az egyedüli város, ahol a szellemek is élhetnek, mivel máshol nem tűrik meg őket az emberek. A város körül hatalmas sakura fák (cseresznyefák) vannak, melyek megvédik a várost, ugyanis ha ezek a fák kivirágoznának, a másvilágon levő rossz szellemek, melyek ártottak az embereknek, visszajöhetnének az emberek világába és így káoszt csinálnának a Földön.

Hogy a gonosz szellemek ne ártsanak a városnak, egy fiatalokból álló csoport védi a helyieket. Az úgymond főnök Akina, aki az egyetlen, aki a Tuningolással a másvilágra küldheti a gonosz szellemeket és az egyedüli ember is közöttük. Itt van még a város őrzője, Hime – egy sárkányklán leszármazottja, Ao – egy gondolatolvasó, Kotoha – egy félszellem, aki dolgokat képes megidézni. Ellenségük Enjin, egy gonosz szellem, aki átvette az uralmat Ao testvérének, Gin-nek teste felett, mégpedig azért, hogy bosszút álljon a városon, mert véleménye szerint az emberekkel nem lehet együtt élni. Különben Gin Akina és Hime gyerekkori barátja volt. Hogy milyen tervei vannak a várossal, valamint sikerül-e véghezvinnie tervét – és Akináéknak sikerül-e megállítaniuk, azt megtudjátok a 12 rész megnézése után…

A grafika nekem kifejezetten nem tetszett, kicsit minőségtelennek találtam, főleg egy 2008-as animéhez képest. De lehet, hogy másnak nem lesz zavaró, ez az én egyéni véleményem. A zenével is szintúgy állok, nem nyerte el a tetszésemet, bár az animéhez illik, mind az opening/ending, mind az aláfestőhangok, szinkronhangok. Azoknak tudnám talán ajánlani, akik az ilyen típusú animék kedvelői, mert biztos találnak benne olyan dolgokat, amik elnyerik a tetszésüket, és rászánnák az idejüket.

 

 

 

KategóriákY

Vélemény, hozzászólás?