Yu-Gi-Oh! Duel Monsters (2000-18) (magyarul)

Yu-Gi-Oh! ICON by Animegun

Eredeti cím遊☆戯☆王 デュエルモンスターズ
Angol címYu-Gi-Oh! Duel Monsters
Magyar címYu-Gi-Oh!
Egyéb cím(ek)YGO
Besorolásanime, TV
Hossz224 rész × 23 perc
Idehaza48 rész (Az első évad utolsó előtti részéig)
Dátum2000.04.18 – 2004.09.29
Ismertető:
3000 évvel ezelőtt az ókori Egyiptomban élt egy fáraó, s nem lehet mondani, hogy a csaták nem voltak gyakoriak ebben a korban. Egyiptom támadás alatt volt. Hogy a fáraó megmentesse Egyiptomot, fel kellett áldoznia saját lelkét, hogy létrehozhasson 7 varázslatos tárgyat, ezzel visszaverve a támadást. Meg is tette, s Egyiptom megmenekült. A 7 ikon/tárgy pedig a „Millenium Puzzle” nevet kapta.
Yugi, egy átlagos középiskolás diák rábukkan a Millenium Puzzle egyik darabjára. E tárgy nagy erejének köszönhetően Yugi-nak megadatik a képesség, hogy átváltozzon Yu-Gi-Oh-vá, s hogy elő tudja idézni az ősi kártyák szörnyeit. Így hát Yugi elhatározza, hogy ő lesz a bajnok. Ehhez azonban le kell győznie Kaiba-t, a jelenlegi bajnokot. A történet elején Kaiba legyőzi Yugi nagyapját, s fogva tartja. Yugi-nak le kell győznie Kaiba-t, sikerül is neki.
Szintén a történet elején történik, hogy Yugi egy titokzatos csomagot kap Maximillion Pegasus-tól (aki tulajdonképpen a Duel Monsters kártyajáték megalkotója). Mikor kinyitja, egy videót talál benne, s mikor megnézi, valami kényszeríti arra, hogy egy csatát vívjon vele az úgy nevezett „Shadow Realmban”, ahol minden megidézett szörny valódi. Yugi elveszti a meccset, s Pegasus nyereményeképp elveszi Yugi nagyapjának lelkét… Yugi-nak most el kell jutnia a „Duelist Kingdomba”, hogy megnyerje Pegasus kártyaversenyét, ha valaha látni akarja nagyapját… Vajon mi fog történni? Meglátjátok. S ha megnézitek, még nagyon sok izgalmas kaland részesei lehettek a Yu-Gi-Oh Duel Monsters sorozatban.
Nagyon jó anime nagyszerű történettel. A szereplők is tökéletesek. A grafika is szép, minden jól meg van rajzolva. Kitűnő választás kezdő shounen animéseknek. Aki megnézi, nem fogja tudni abbahagyni, az biztos. Mindenkinek bátran tudom ajánlani. Tényleg megéri.
Online részek:
CategoriesY