Yume-iro Patissiere (2009-10)

Yume-iro Ptissire ICON by Animegun

Eredeti cím夢色パティシエール
Angol címDream-Colored Pastry Chef
Egyéb cím(ek)Yumeiro Patissiere
Besorolásanime, TV
Hossz50 rész
Év2009 – 2010
Ismertető:
Amano Ichigo egy 14 éves, kedves lány, aki tehetséges zongorista húgával, Natsuméval és kissé lökött szüleivel él együtt. Édesapjuk festő, Natsume pedig anyukájuktól tanult zongorázni, azonban Ichigo egyik művészeti ágban sem jeleskedett. Ellenben remek ízlelőérzékkel és szaglással áldotta meg őt a sors. Ezen tulajdonságainak köszönheti, hogy találkozott Henri-sensei-jel. Natsume egyik versenyéről hazafelé tartva a család betért egy áruházba, ahol épp a Sweet Fest 2009 rendezvény zajlott. Ichigo, az édességrajongó szép nagy adag süteményt vásárolt, míg az egyik csokis süteményt ismerősnek érezte. A süteményt Henri-sensei, becsületes nevén Henri Lucas készítette, aki együtt tanult Ichigo nagymamájával. Henri-sensei egy különleges epres süteményt készített Ichigonak, miközben a nagymamájáról beszélgettek. Ichigo a süti megkóstolása után elkápráztatta Henri-senseit adottságaival, aki beajánlotta Ichigot a St. Marie Academia-ra, ahol a tanulók cukrászoknak tanulnak.
Ichigo ráébred régen elfelejtett álmára és átiratkozik a St. Marie Academia-ra, hogy olyan süteményeket tudjon készíteni, amik mindenkit boldoggá és vidámmá tesznek. Az egyetlen bökkenő, hogy Ichigo alig vagy még annyira sem konyít sem a főzéshez, sem a sütéshez. Ám mivel Henri-sensei ajánlotta, ezért az osztály legjobbjaival, a Princes of Sweet tagjaival tanulhat. Nevezetesen a csokoládé leendő, de már most is nagy mesterével Makoto Kashinoval, a rózsarajongó és remek tervező Hanabusa Satsukival, valamint a japán édességek specialistájával, Sennosuke Andouval.
Mondani sem kell, hogy elég rendesen leégeti magát az osztály előtt és Kashino sem túl kedves vele. Ám Ichigo nem adja fel az éppen csak visszakapott álmát. Keményen próbálkozik, hogy megfeleljen az elvárásoknak. Ehhez kap nagy segítséget Vanilla személyében, aki egyben a partnere is lesz. Vanilla egy Sweet Spirit, aki a Sweet Kingdomból érkezett, hogy egy ember cukrász társaként ő maga is a legjobb cukrásszá váljon. Ehhez rengeteg elkészült csodás süteményről készült kell elküldenie Sweet Kingdom vezetőjének, Queen-nek. Később kiderül, hogy nem csak Ichigonak van társa, hanem a fiúknak is. Kashinot Chokolat, Hanabusat Café, Andout Caramel kíséri. Ők lennének ennek a kedves kis történetnek a főszereplői és hogy végül sikerül-e megnyerniük a Cake Grand Prix-t, eljutva ezzel a Párizsi Campusra, és egy lépéssel közelebb kerülve álmukhoz, vagy Ichigo hiányosságai visszahúzzák a csapatot? Nos, majd kiderül.
Online részek:
CategoriesY