Yumekui Merry (2011)

Képtalálat a következőre: „Yumekui Merry ico”

Eredeti cím 夢喰いメリー
Angol cím Dream Eater Merry
Egyéb cím(ek) Merry Nightmare
Besorolás anime, TV
Hossz 13 rész
Dátum 2011
Ismertető:
Előzmények:

A Yumekui Merry című manga először 2008. augusztus 10-én jelent meg Ushiki Yoshitaka által a Manga Time Kirara Forward című magazinban, mely mai napig is folyamatosan megjelenik. Az anime első részét 2011. január 6-án vetítette le aTBS.

Történet:

Történetünk egy Fujiwara Yumeji nevű fiúról szól, aki a gyerekkori barátjánál, Tachibana-nál lakik bizonyos okokból kifolyólag. Yumeji 10 éve felfedezte, hogy van egy különleges képessége. Mégpedig az, hogy látja az emberek álom auráját, ami alapján meg tudja jósolni, hogy milyen lesz a következő álmuk.(Több-kevesebb szerencsével.) Ám egy fajtáját száz százalékos biztossággal meg tudja jósolni, mégpedig a rémálmokat. Ő maga is egy rémálomtól szenved már jó ideje.
Történetünk, így is kezdődik: Yumeji álmában, amikor is szegényt egy macskahadsereg üldözi. Szerencsére, még időben felébred mindig, de az utóbbi alkalommal az egyik macska figyelmezteti, hogy nemsokára a főnökkel is találkozni fog. Yumeji már tudja előre, hogy ismét ugyanez a rémálma lesz este, ám nem sejti, hogy mi vár még rá azon túl. Éppen hazafelé tart, mikor is egy fáról ráesik egy titokzatos lány, Merry, aki gyorsan el is szalad, mivel elvesztette a sapkáját, és ettől teljesen bepánikolt. Yumeji folytatja útját hazafelé, amikor meglátja a lány sapkáját a földön. Felemeli és talál egy macskát alatta. Majd hirtelen az álmában találja magát anélkül, hogy elaludt volna. Ekkor megjelenik a sereg vezetője John Doe a “Chaser”, aki elmagyarázza, hogy ő egy álomdémon, és azért, hogy átjuthasson a mi világunkba, el kell vennie egy ember testét. Erre történetesen Yumiji-t szemelte ki magának. A végső csapás előtt azonban megjelenik a korábban fejére pottyant lány, Merry Nightmare, aki a sapkájáért jött. És ha már ott van, segít Yumeji-nek is. Majd kiderül, hogy ő is egy álomdémon, aki ráadásul igen erős. Méghozzá igen különleges eset, akit John Doe úgy nevezett, hogy elveszett bárány. Azonban ő maga nem emlékszik semmire a múltjából, csak vissza akar jutni az álomvilágba, azonban nem tudja hogyan. Ezért is keres más álomdémonokat, hogy általuk vissza juthasson, ám nem könnyű őket megtalálni, mivel bárki álmában megjelenhetnek. Yumeji azonban látja azokat, akiknek az álmában álomdémonok fognak feltűnni, úgyhogy “szerződést” kötnek, hogy segítenek egymásnak.

Grafika, zene:

A grafika és a rajzolás igen tetszetős, és szép lett, ami el is várható egy 2011-es animétől. A szereplők kidolgozottak, szemet gyönyörködtetőek, a csatajelenetek szintén jól megszerkesztettek, látványosak, és izgalmasak. A zene legtöbbször elég pörgős, ami sikeresen adja vissza az adott helyzet történéseit, valamint a hangulatot. Az openingje különösen jó lett, mivel hűen tükrözi az anime hangulatát, és stílusát.

Személyes vélemény:

A történet maga elég érdekes, és figyelemfelkeltő. A történet futása nem túl gyors, de azért nem is vánszorog. Minden részben újabb dolgokat tudhatunk meg, ám ezek mindig újabb kérdéseket vetnek fel. Ebben az animében többnyire minden megtalálható a csatajelenetektől, a vígjátékon, és a drámán keresztül minden. A csatajelenetek nagyon tetszetősek, látványosak, és izgalmasak is. Az anime világa nagyon szépen kidolgozott, eredeti, és érdekes. A történet pedig nagyon szórakoztató, melyben gyakoriak a meglepetések,és a váratlan fordulatok.
Mindenkinek csak ajánlani tudom, nagyon érdekes és szórakoztató anime, jó történettel.

Online részek:
 01.RÉSZ  02.RÉSZ  03.RÉSZ  04.RÉSZ  05.RÉSZ
 06.RÉSZ  07.RÉSZ  08.RÉSZ  09.RÉSZ  10.RÉSZ
 11.RÉSZ  12.RÉSZ  13.RÉSZ
CategoriesY