Yumeria (2004)

Képtalálat a következőre: „Yumeria ico”

Eredeti cím ゆめりあ
Angol cím Yumeria
Egyéb cím(ek) Yumeria
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Év 2004
Ismertető:
Ebben az animében sok furcsa dolgot lehet tapasztalni. Vegyes jellemvonásokat hordoz magával, mégis nagyon egyszerű megfejteni az igazi történetét.

Ebben az animében sok szereplő fordul elő, de a leglényegesebb szerepet 5 lány: Azuma Mizuki, Mone, Neneko, Senjou Kuyou, Senjou Nanase és egy fiú, Mikuri Tomokazu kapja.

Az ő feladatuk megmenteni a világot, de nem szörnyektől, hanem gépektől. Igaz, ehhez még fiataloknak tűnnek, de Tomokazu, Senjou, Mizuki szerény 16 éves korával ezt a feladatot teljesíteni tudja Mone-val és Nenekóval, azaz fiatalabb társaikkal, valamint idősebb társukkal, Nanase-sannal.

Az egész történet úgy vette kezdetét, hogy Tomokazu-kun álmában átkerült egy másik világba. Ott találkozik Mone-val. Másnap Tomokazut az iskolában nagy meglepetés éri, mivel ott van Mone. Végül muszáj lesz elmesélnie a történetet Mizukinak, akit már gyerekkora óta ismer.
Mikor Tomokazu újra átkerül abba a bizonyos másik világba, nagy meglepetésére találkozik Mizukival, akiről kiderül, hogy ő is egy “hősnő”. Ekkor Tomokazu is megkapja erejét, és belőle is “hős” lesz.

Kicsit később találkoznak társaikkal, azaz Nenekóval és Senjouval, majd Nanase-sannal, akit ismernek, de nem tudták, hogy van ereje. Így már összeáll a csapat, és indulhatnak megmenteni a világot.

Ezt az animét csak ajánlani tudom mindenkinek. Legalább egyszer érdemes belenézni. De aki nem szereti a főként ecchi, romantikus vígjátékot, annak azt ajánlom, csak fél szemmel nézze meg. Az anime néha komoly kérdéseket is feldolgoz, néha a nézőnek kell megtalálni a kérdésekre a választ. Ettől függően az anime minden egyes részlete szépen ki van dolgozva, a zenéje is nagyon csodálatos

Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész
05. rész 06. rész 07. rész 08. rész
09. rész 10. rész 11. rész 12. rész

 

KategóriákY
Írta: