Yuri Kuma Arashi (2015)

Képtalálat a következőre: „Yuri Kuma Arashi ico”

Eredeti cím ユリ熊嵐
Angol cím Love Bullet: Yuri Kuma Arashi
Egyéb cím(ek) Yurikuma Arashi
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész × 24 perc
Év 2015.01.06
Ismertető:
Kislányok és (pedo)macik háborúznak? Ez egy troll anime az már biztos! Bár az alapját képező mangát intellektuális fantasy-ként emlegetik – hogy ez mit is jelenthet pontosan, abban nem vagyok biztos -; azonban az alkotók között a Mawaru Penguindrum és azUtena rendezője bújik meg, az eddig felvázolt sztori alapján vagy nagyon morbid és egyedi lesz, vagy nagyon mellényúlt próbálkozás egy különleges animére a Silver Link részéről. A történet:

Valamikor a távoli jövőben a Kumaria aszteroida felrobbant a világűrben. A Földre hullott darabjai nyomán vérengző medvebocsok keltek életre, akik az emberiség kiirtására tették fel az életüket. Az emberek és a macik közti háború véget ért, de Tsubaki Kureha (Yamane Nozomi) másképpen látja ezt. A lány iskolájába új cserediákok érkeznek, akik emberformájuk ellenére valójában az ellenség szülöttei! Az új arcok közül különösen Yurishiro Ginko (Arakawa Miho) kerül közel hősnőnkhöz – igen,shōjo ai is befigyel a történetben -; akiről furcsa álmot lát Tsubakink, ebben az álomban pedig macinak mondja magát a lány.

Különleges? Az eddigiek alapján mindenképpen. Már az előzetes felvillant pár dolgot az anime elborult szimbolikájából, klasszikusabb shōjokra emlékeztető karakterdizánjából. Úgy érzem, itt megint egy szellemes módot látunk majd a shōjo és yuri műfaj kibontására.

Online részek:
 01. rész  02. rész  03. rész 04. rész
 05. rész  06. rész  07. rész  08. rész
 09. rész  10. rész  11. rész  12. rész

 

KategóriákY
Írta: