Yuru Yuri (2011)

Képtalálat a következőre: „Yuru Yuri ico”

Eredeti cím ゆるゆり
Angol cím Hearts Melting Together
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Év 2011
Ismertető:
Előzmény

Az anime az azonos című mangasorozat adaptációja, amit Namori kezdett el készíteni 2008-ban és azóta is fut. 2010-ben pedig megjelent egy alternatív történet, más szereplőkkel Risetto! címen.

Történet

Akaza Akari életében egy nagyon fontos pillanat érkezett el: középiskolás lett. Abba a középiskolába jelentkezett, ahova két gyerekkori barátja, Toshino Kyouko és Funami Yui is jár. Mikor megkérdezik Akaritól, hogy melyik klubba fog járni, ő vidáman vallja be, hogy a Vidám Klubba, amit Kyouko és Yui alapítottak. Később pedig betéved hozzájuk Yoshikawa Chinatsu, aki a teaklubba akar jelentkezni (a Vidám Klub titokban a teaklub termében van), de Kyouko meggyőzi, és így inkább a Vidám Klubhoz csatlakozik. A klub viszont gyakorlatilag semmiről sem szól, így kénytelenek ők kitalálni mindig valamit (ahogy az a hasonló slice of life animékben lenni szokott). Később pedig még több szereplőt ismerhetünk meg.

Megvalósítás

A grafikára semmi panasz nem lehet, hiszen gyönyörűen kidolgozott, nyújtja a 2011-es színvonalat. Sokszor láthatunk olyat, hogy csak egyszerű, vagy csillogó háttér van, de ez a poénokat hivatott kihangsúlyozni, szóval nem zavaró.

A hangok tekintetében is egészen helyén van a sorozat. Az opening és az ending is ritmusos szám, és számomra az opening igazán fülbemászó volt (mire észbekaptam, már dúdolgattam). A seiyuuk is korrekt munkát végeztek.

Vélemény:

Tetszett, de a már sokat látott klisék köszönnek vissza a képernyőről, csak ezúttal néhol a shoujo ai paplanába csomagolva. Egyszóval, aki szereti a hasonló műfajú animéket, és nem zavarja a néhol klisés légkör, az nyugodtan kezdjen bele, én is ezt tettem, és nem bántam meg.

Megjegyzés: Itt a végén pedig megjegyezném, hogy a shoujo ai többnyire csak a poénok miatt szerepel, így senki se várjon egy Strawberry Panic, vagy Maria-sama ga Miteru típusú művet.

Online részek:
KategóriákY
Írta: