Yurumates 3D (2012)

Eredeti cím ゆるめいつ 3でぃ
Angol cím Yurumates 3D
Egyéb cím(ek) Yurumeitsu 3D
Besorolás anime, TV
Hossz 13 rész
Dátum 2012
Ismertető:
A Yurumates eredetileg egy saxyun nevű mangaka 4-koma mangája, amely 2007 júliusában indult útnak, s azóta is tart. Az első animeadaptációját 2009-ben kapta meg, egy flash animációs OVA keretén belül, amit 2 évvel később követett az alábbi, hasonló megvalósítású anime. Igazi rajzolt animeadaptációt csak a 2012-es tavaszi szezonra kapott, s most erről lesz szó (augusztusban pedig ennek az OVA-ja jelenik meg).

Történet

Mielőtt gondok adódnának, hogy hol is indul a sztori: az elején. Miután grafikailag szakított az OVA-k hagyományaival, így célszerűbb volt mindent az elejéről indítani.

Aida Yurume, a főhősnőnk sajnos nem nyert felvételt az egyetemre/főiskolára, de ettől függetlenül felköltözik Tokióba egy „csodás” koleszba, a Maison du Wish-be azzal az eltökélt szándékkal, hogy a következő alkalommal bizony átmegy a vizsgán. A „csodás” kolesszal csupán az az egyetlen gubanc van, hogy nem is olyan csodás: egy lepukkant apartmanház, szemben álmai magas üvegtoronyházával. S ha ez nem lenne elég, a ház is tartogat apró meglepetéseket, amire már csak adalékként jön a három kissé flúgos lakótárs.

A műről és a vélemény

A részek nem valami hosszúak, alig 5 percesek, amiből összesen 13 van. Szóval 75 percnyi játékideje sincs az egésznek. Sztorira semmilyen, de pont ez benne a jó: a pihent humorú cuccokat bizony nem minden esetben érdemes nagy falatokban letuszkolni az emberek torkán.

A rajzolása egész kellemes lett, s szerintem ez jobban is illik az egészhez, mint a flash animáció. Az animáció is teljesen rendben van. Az opening egyetlen merő mechaparódia (nagyon a Voltronra hajaz az egész), ami a pihentséget jól érzékelteti, de valahogy nem illik a sorozathoz. A hozzátartozó zene viszont egyszerre bájos és erőteljesen „mi az isten ez?” érzést kiváltó. A szinkronhangok pedig azonosak mindazokkal, akiket már az OVA-kban megszokhattunk.

Összességében kellemes, pihentető sorozat. Ennél többet nem is lehetne róla elmondani.

Online részek:
KategóriákY
Írta: