Yuusha ni Narenakatta Ore wa Shibushibu Shuushoku o Ketsui Shimashita. (2013)

Képtalálat a következőre: „Yuushibu ico”

Eredeti cím 勇者になれなかった俺はしぶしぶ就職を決意しました.
Angol cím I, Who Didn’t Become a Hero, Reluctantly Decided to Find a Job.
Egyéb cím(ek) Yuushibu
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Dátum 2013
Ismertető:
A Démon nagyúr seregei ellen ádáz harcok folynak! Egy maroknyi újonc eldöntötte, hogy legyőzi a gonoszt és hatalmas seregét, mely megrontja az emberek békés mágikus királyságát! Az életüket kockáztatva, vért izzadva, könnyek és nehézségek árán küzdik egyre feljebb magukat, hogy legyőzhessék az emberiség legnagyobb ellenségét!
Állj! Állj! Most Álljunk meg egy percre… Vegyünk egy nagy, mély levegőt!Na de mi van akkor, ha a Démon nagyurat legyőzték, míg hőseink felkészültek a mindent eldöntő harca? 
…És igen, itt jön képbe ez az aranyos kis anime, ami elég hosszú névvel lett megáldva, így meg sem kíséreltem sem megjegyezni, sem kimondani. Nos, lássuk csak… A legtöbb hősös, sárkányos, démonos történet véget ér azzal, hogy meghal a főgonosz (jelen esetben a mi kis Démon nagyurunk), majd a főhőst szentté avatják, mi pedig elővesszük a zsebkendőnket és kisírjuk magunkat a csodás happy end-en. De vajon mi történik a hősökkel ez után? Ha a szörnyek megmurdeltek, a kardok elcsorbultak, a vér felszáradt és nincs többé szükség páncélra?

 

Ugyan már… A főhősök minden problémával megküzdenek!

Még a mágikus mikrók és hűtök eladásával is, mivel jelen esetben erről van szó. Ha nincs ellenség, akkor ideje másodállást keresni! Főszereplőnk, Raul Chaser is hasonlóképp tesz, s így lesz a Leon nevezetű, átlagos mágikus műszaki cikkek és berendezések bolti alkalmazottja. Hát nem éppen egy hősnek való munka, de a megélhetésért mindent!
Miután Raul kezdi megszokni átlagos környezetét mint eladó, betoppan egy új munkaerő, Fino Bloodstone személyében, aki nem más, mint a legyőzött Démon nagyúr egyetlen pici lánya, aki újabb bonyodalmakat visz leszerelt hősünk mindennapjaiba.

Tehát végeredményként nyomon követhetjük egy ex-hős és a Démon nagyúr lányának mindennapjait mint bolti eladók. Persze problémákat szül az új munkaerő betanítása, a “vérre menő” harc a rivális céggel, a két teljesen különböző értékrend konfrontációja és a még temetetlen múlt is néha-néha visszatér a kicsit sem unalmas hétköznapokba.
Szubjektíven:

Az anime hozza a 2013-as színvonalat, nekem a grafikával nem volt semmi gondom. A zenék illenek a sorozathoz, de számomra nem sok kiemelkedő darab volt. Az openinget külön kiemelném, mivel az személy szerint eléggé tetszett. Voltak jó poénok szép számmal, vígjáték révén, de azért nem estek túlzásba a készítők. Persze az ecchi jeleneteket sem felejtették ki a produkcióból kis romantikával megspékelve, bár azzal eléggé spóroltak, amit kicsit sajnáltam is. Ami még egyeseknek szemet szúrhat, hogy Hataraku Maou-sama! c. anime már foglalkozott ezzel a témával, ráadásul ugyanúgy 2013-ban, de őszintén szólva én nem tudom egy kalap alá venni a kettőt, mert az alapszituáción kívül semmiben sem hasonlítanak, tehát ez ne rettentsen vissza senkit a megnézéstől. (Főleg amennyi klisés anime van manapság.)

Egy szó mint száz, az animét szívesen ajánlom bárkinek, aki szereti az ecchit és a vígjátékokat, és persze valami könnyedebb kikapcsolódásra vágyik. Jó szórakozást hozzá !

Online részek:
KategóriákY
Írta: