Yuyushiki (2013)

Képtalálat a következőre: „Yuyushiki ico”

Eredeti cím ゆゆ式
Angol cím Yuyushiki
Egyéb cím(ek) Yuyu Shiki
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Év 2013
Ismertető:
Bevezetés

Vegyünk néhány (jelen esetben három) aranyos gimnazista lánykát és mutassuk be, hogy milyen cuki dolgokat csinálnak a mindennapjaikban. Mellékszereplőnek jó lesz pár iskolatársuk és egy fiatal tanárnő, aki közeli barátságba kerül a lányokkal. Tényleges történetre vagy férfi szereplőkre nem lesz szükség. Ezt a meglepően egyszerű receptet vitte sikerre számos anime, mint például a Lucky Star, az Azumanga Daioh vagy a K-ON, és ezt követi a Yuyushiki is. Az anime egy yonkoma(négypaneles) manga alapján készült, hasonlóan a fent említettekhez.

Történet

A történet főszereplői YuzukoYukari és Yui, három gimnazista barátnő, akik újraindítják az iskola korábban megszűntadatfeldolgozó klubját. Az adatfeldolgozás az ő értelmezésükben annyit tesz, hogy délutánonként összejönnek a klubszobában, mindenfélét kikeresnek az interneten és ezt megvitatják a saját, aranyosan együgyű stílusukban. A nap végén a tanultakat egy lényegre törő vázlatban foglalják össze egy táblán.
Az osztályteremben vagy az egyikőjük otthonában játszódó jelenetekben is hasonlóan mély értelmű eszmecseréket hallhatunk a lányoktól. Az animének sajátos hangulatot kölcsönöznek azok a finom utalások, amik azt engedik sejtetni, hogy a lányok közt a barátságon túlmutató vonzalom is jelen van.

Szereplők

Yuzuko Nonohara: A rózsaszín hajú lány a csapat legelevenebb tagja. Sok váratlan és mókás ötlete van, amik új irányt adnak a történetnek. Tetszik neki Yui.
Yukari Hinata: A békés természetű, kék hajú lányt gyakran magával ragadja Yuzuko bohóckodása, és tovább viszi azt. Ő is vonzódik Yuihoz, akit kicsi koruk óta ismer, féltékennyé téve Yuzukót.
Yui Ichii: A szőke lány az egyetlen komoly hármuk közül. Óvónéniként viselkedve kell helyre tennie a barátnőit, ha nagyon belelendültek valamibe. Mindig kitér a másik két lány közeledési kísérletei elől.
Matsumoto-sensei: A klubért felelős tanárnő. Gondoskodó természete miatt a lányok egyszerűen Anyunak szólítják.
Chiho Aikawa: A lányok félénk osztálytársa, aki szeretne megbarátkozni a főszereplő hármassal, elsősorban Yui miatt.

Vélemény

Akik szeretik a lányokról szóló slice of life animéket, azoknak érdemes megnézni a Yuyushikit is. Azonban aki eddig nem szerette ezt a műfajt, valószínűleg nem fogja ettől megkedvelni. Történet ugyanis tényleg semmi sincs benne, az anime kizárólag karakterábrázolásra és a különös párbeszédekre épít.
Furcsa humora ellenére a Yuyushiki kiválóan alkalmas arra, hogy 20 percre egy békés és gondtalan világba repítse a nézőt. Ezt a hatást segíti az élénk színeket használó, egyszerű animáció, illetve a vidám opening és ending.

Online részek:
 01. rész  02. rész  03. rész  04. rész
 05. rész  06. rész  07. rész  08. rész
 09. rész  10. rész  11. rész  12. rész

 

CategoriesY