Zankyou no Terror (2014)

Kapcsolódó kép

Eredeti cím 残響のテロル
Angol cím Terror in Resonance
Egyéb címek Terror in Tokyo, Terror of Resonance
Besorolás anime, TV
Hossz 11 rész × 22 perc
Év 2014
Ismertető:
Történet
Váratlan események bolygatják fel Tokió lakóinak életét. Egy terrorista csoport jelenik meg a város területén belül, akik már felbukkanásukkor ellopnak egy igen veszélyes dolgot, ami lényegében egy atombomba. A dolog ráadása, hogy csupán két fiatal srác – akik a Nine, illetve a Twelve sorszámnevet viselik – alkotja ezt a csoportot, melyet Sphinxként ismer meg a világ. Különös s kissé furfangosnak tekinthető rejtvényeikkel teszik próbára a várost, azon belül is az azt védő rendi erőket. A rejtvények megoldása ugyanis az egyetlen kulcs a városon belül elrejtett bombák hatástalanítására. Legnagyobb segítsége ezen erőknek a történetben hamar szerepet kapó Shibazaki Kenjirou. S mégis, idővel rá kell jöjjünk, hogy mégsem egy szokványos terrorista csoporttal állunk szemben, hanem két olyan emberrel, akik tettei mögött komoly cél húzódik. Az események közepette válik fontos szereplővé Mishima Lisa is, aki a Sphinx cinkosává válik, illetve Five, aki sokkal inkább az őket üldöző erőkhöz sorolható.VON: Mit is jelent? (Vigyázat, spoiler veszély)
Az anime kezdetén találkozunk ezzel a felirattal, melynek jelentése csak az utolsó részben lepleződik le. A VON izlandi nyelven valójából reményt jelent, mely teljes egészében értelmet nyer a valóság lelepleződését tekintve… A srácok reménye, hogy céljukat végül sikerrel teljesítik, s a világ megtudja azt, amit számára mutatni akarnak.

Athéné Tervezet (Vigyázat, spoiler veszély!)
A haza függetlenségének megszerzése érdekében vágtak bele egy projektbe. Olyan embereket akartak teremteni, akik intelligenciájukat és érzékeiket tekintve jóval kiemelkednek az átlagból. Olyasmit akartak létrehozni, ami képes lehet túlszárnyalni magukat a fegyvereket is. Mindez úgy kezdődött, hogy hat év alatti kisgyermekeken, árvákon végeztek el IQ tesztet, a kiválasztott gyerekeket pedig magukkal vitték. Összesen 26 gyerekről van szó, akikből tesztalany lett egy gyógyszerhez. Ez a készítmény azonban öt éves kor felett már hatástalan volt, a gyerekek közül pedig sokan meghaltak különböző okok (például ideg-összeroppanás vagy sérülések) miatt. Ezen gyerekek közt volt valójából Nine és Twelve, illetve még Five is. A projektet akkor törölték, mikor az USA tudomást szerzett róla. Nine és Twelve szökéssel jutott ki egy tűzeset alatt, ez az esemény az az életükben, ami cselekedeteikre is választ ad.

Savant-szindróma (Vigyázat, spoiler veszély!)
Néhány szót erről is érdemes lehet ejteni, hiszen az Athéné Tervezethez köthető. Ezen szindróma annyit takar, hogy az alany abnormálisnak tekinthető eredményeket képes produkálni bizonyos képességek terén, habár ezen képességek következménye lehet sok esetben az, hogy az alany nemigen tud kommunikálni másokkal. Az Athéné project célja valójából az volt, hogy módot találjanak ilyen különleges képességű emberek “létrehozására”. Mindezt egyébként az Athéné Tervezettel együtt csupán a történet végéhez közelítve leplezik le teljesen.

Online részek:
 01. Rész  02. Rész  03. Rész  04. Rész
 05. Rész  06. Rész  07. Rész  08. Rész
 09. Rész  10. Rész  11. Rész

 

KategóriákZ