Zetman (2012)

Képtalálat a következőre: „Zetman ico”

Eredeti cím ゼットマン
Angol cím Zetman
Egyéb címek Nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 13 rész x 24 perc
Év 2012
Ismertető:
Adott egy világ, ahol az emberek életébe visszatért az undorító, ókori, barbár szórakozás. Csak itt nem emberek gyilkolták egymást a kedves néző szórakoztatásáért, hanem úgynevezett Játékosok, emberi alakba bújtatott szörnyek. A Játékosokat egyedül a gyilkolás ösztöne hajtotta. Tébolyult látványosság volt ez. De mint minden játék, ez is elszabadult egyszer. Nem szabadott volna az emberekéhez hasonló, szabad akarattal felruházni őket. Végeztek mindenkivel. Csak 13 játékos és két ember maradt életben.

Történetünk 10 évvel később folytatódik. A városban egy sorozatgyilkos garázdálkodik, aki félbevágja az embereket. A történet hirtelen szálat vált egy fiatal fiúra, akinek a neve Jin és jól láthatóan egy utcai suhanc, aki a barátaival, Kougával és a húgával, Konohával az embereken segít. Jinnek ez csak egy munka, mindig 10 ezer yent kér attól, akinek felajánlja szolgálatait. A fiú félelmetes képességekkel bír. Erős és gyors, természetesen mindenkit megment, de soha nem kap érte pénzt. Végül egy kedves áldozat, a “néni” mégis megfizeti a szolgálatot, átadja a 10 ezer yent és a címét, ezzel meghívva egy vacsorára. Mikor Jin hazaérkezik, egyetlen rokonát holtan találja. Senki nem segít neki. Az orvosok elzavarják, a barátait nem tudja elérni, így egyedül a kedves hölgyhöz fordulhat… Aki segít is neki. Később magához veszi Jint, és boldogan élnek együtt. Ez mind szép és jó lenne, ámde a sorozatgyilkos “véletlenül” beléjük botlik: meg akarja ölni Jint és fura néven szólítja őt. A gyilkos hirtelen szörnnyé változik és rátámad Jinre. Az asszony megvédi őt saját testi épsége árán és Jin elszabadul. Valami történt, ami által képessé vált elpusztítani a szörnyet.

Évekkel később, immáron a felnőtt Jinnel szembesülhetünk, akinek még mindig ugyanaz a munkája: megmenteni az embereket. Immáron tudatosan a “furcsa embereket” keresi és igyekszik megszabadítani tőlük a világot. Egyik küldetése során egy égő házban szembetalálja magát régi barátjával, Koguával, aki még mindig Alphas, a szuperhős szellemében szeretné megmenteni a világot. Együtt megmentenek ki egy családot, de Jinre még vár egy feladat. A Játékos. Mikor Jint az ellenfele legyőzöttnek tekinti, a fiú újra mássá válik. Kinézete megváltozik, képességeinek ereje pedig megnő. Eme jelenségre felfigyel az Amagi vállalat jelenlegi tulaja, Mitsugai Amagi. Elrabolja Jint és próbák elé állítja, hogy megtudja, tényleg a fiúban van-e elzárva ZET. Majd mikor bebizonyosodik az igazság, Jin végre megtudja, mi is ő és kik azok a furcsa emberek, akik meg akarják ölni őt, és természetesen ennek okát, valamint azt, ki az a ZET. Mr. Amagi ajánlatot tesz Jinnek: segít megtanulni, hogyan képes felébreszteni magában a képességét és hogyan képes megvédeni a világot és a szeretteit. Jin beleegyezik, hogy ZET-té váljon, és történetünk innen halad majd tovább. Jin – maga mögött hagyva régi életét – munkához lát. Sosem gondolta volna, hogy nagyobb dolgokkal fog szembekerülni, mint a Játékosok, de be kell látnia, nem lesz egyszerű dolga. Ki az a Haitani, és mit akar tőle? Mi az az EVOL? Képes lesz vajon ZET-té válni és megvédenie a szeretteit?

Online részek:
 01. Rész  02. Rész  03. Rész  04. Rész  05. Rész
 06. Rész  07. Rész  08. Rész  09. Rész  10. Rész
 11. Rész  12. Rész  13. Rész

 

KategóriákZ