Zetsuai 1989 (1992)


Eredeti cím 絶愛ー1989ー
Angol cím Desperate Love 1989
Egyéb cím(ek) Everlasting Love 1989
Besorolás anime, OVA
Hossz 1 rész × 46 perc
Év 1992.07.29
Ismertető:
Nanjo Kouji egy fiatal, nagyon népszerű énekes, akiért nem csak a lányok rajonganak, hisz énekhangja mindenkit elbűvöl. Senki sem tudja, hogy 6 éve kísérti egy szempár, egy szempár, melyet egy focimeccsen látott meg, és azóta is azt a tekintetet keresi…
Takuto Izumi feltörekvőben lévő fiatal focista, akinek gyermekkorában drámai eseményeket kellett átélnie: édesanyja a férje iránti szerelemből, a jövőtől való félelmében Izumi szeme láttára ölte meg apját, megpróbálta őt is megölni, végül saját magával is végzett.
Végül egy esős éjszakán ennek a két férfinak az útja keresztezi egymást… és hogy mi lesz a találkozás vége? Meg kell nézni.
Az ova hangulata drámai, szomorkás, humort nem nagyon fedezhetünk fel benne (azt hiszem nem is hiányzik). És mivel egy énekes az egyik főszereplő, a zenére nem lehet panaszunk. Gyönyörű háttérzenék, és még gyönyörűbb dalok – melyeket Nanjo Kouji énekel – teszik élvezetesebbé a filmet. A grafikája miatt nagyon sokan azt mondják rá, hogy csúnya. Nekem pont ez tetszik benne, ez a nem hagyományos szépség. Különleges atmoszférát sugároz minden egyes megrajzolt pillanat. Yaoi-fanoknak csak ajánlani tudom és mindenki másnak is, aki szereti a drámai szerelmes történeteket.