Maria Holic (2009)

Maria Holic ICON by Animegun

Eredeti címまりあ†ほりっく
Angol címMaria Holic
Egyéb cím(ek)nincs
Besorolásanime, TV
Hossz12 rész × 24 perc
Dátum2009.01.04 – 2009.03.22
Ismertető:
Az animének Minari Endo azonos című mangája szolgált alapul, melyet 2007-től adtak ki, míg a sorozatot 2009-ben vetítették le a televízió csatornák.
Főszereplőnk Kanako Miyamae, aki egy lányiskolába iratkozott át, hogy megtalálja élete párját, ugyanis ebben az iskolában ismerkedtek meg szülei, bár egyikük tanár, másikuk pedig diák volt. Ez nem az egyedüli oka, ugyanis férfi fóbiája van, ha megérinti egy férfi, azonnal kiütések jelennek meg az egész testén. Ezért úgy dönt, hogy az ideális párja egy lány lenne; és mit ad a sors, azonnal összefut iskolába érkezésekor Mariya Shidou-val és annak Matsurika nevű szolgálókisasszonyával (maid). Első látásra belezúg, de mindjárt az első nap egy titokra is fényt derül, mégpedig az, hogy Mariya fiú és csak lánynak öltözik! Ennél se kell több, Mariya azonnal meg is mutatja igazi oldalát: a szadista és kíméletlen énjét és esküt tettet Kanako-val, hogy senkinek se mondja el titkát, különben pokollá teszi az életét! És ennek nyomatékosítására szegény fóbiás Kanako szobatársává válik.
De hogy mégse tűnjön olyan sötétnek az élete, egy reménysugár is van Kanako számára, ugyanis szebbnél-szebb és okosabb lányokkal van körülvéve, akik közül talán megtalálhatja az igazit!
Az anime leginkább a poénokra és a yuri-vonalra alapoz, de nem sok egyébre, ugyanis a részek nézése után már kezdett például unalmassá válni Kanako állandó orrvérzése és a belső monológjai, amiket néha 2-3-szor is végig kellett néznem, hogy megértsem, mivel eléggé gyorsan és értelmetlenül tálalták fel a nézőknek. Ennek ellenére elszórakoztatott mind a 12 rész, bár nem lett lezárva a történet, valószínűleg várható egy második évad is.
A grafika szép, bár néhol (például a monológok alatt) elég furcsának tűnhet, de ez sem zavaró mivel az anime hangulatát eltalálták vele. Ebből a szempontból a zenével se volt gondom, a sorozathoz ez is illett.
Online részek:
CategoriesM