Touhou Niji Sousaku Doujin Anime – Musou Kakyou (2008-12)

Eredeti cím東方二次創作同人アニメ 夢想夏郷
Angol címTouhou Unofficial Doujin Anime: A Summer Day’s Dream
Egyéb cím(ek)Touhou Niji Sousaku Doujin Anime – Musou Kakyou
Besorolásanime, OVA
Hossz2 rész
Dátum2008 – 2012
Ismertető:
A Touhou játéksorozat sikeressége rengeteg remek képet, zenét, doujinshit és más rajongói holmit eredményezett már, de a sokak által többször eltemetett project, amit a Maikaze stúdió egy trailerrel jelentett be közel másfél évvel ezelőtt, a 2008-as év végén valósággá vált. Itt kell leszögeznem, hogy ez voltaképpen egy “fanime” (rajongók által készített anime), így vannak apró bakik az animációban, amik felett nyugodtan szemet is hunyhatunk, hiszen van benne munka bőven.
A történet középpontjában Hakurei Reimu áll, aki a Hakurei templom papnője. A történet elején Reimu egy ünnepségre készülődik a vele élő Ibuki Suikával, amikor fény derül arra a szörnyű tényre, hogy Reimu nagyra becsült adományos-dobozának nyoma veszett. Többet nem írnék le, mivel a mű elég rövidre sikeredett, amit szinte egyetlen negatívumként tudok csak említeni, de lesz még folytatása.
A seiyuuk ahhoz képest, hogy egy rajongói animéről van szó, nem mások, mint többek között Miyuki Sawashiro, Mai Nakahara, Rie Tanaka és Kikuko Inoue.
Aki nem ismeri a Touhou világát, annak is ajánlott a megtekintése, hiszen egy remekül felépített, hatalmas rajongótáborral rendelkező világról szól, illetve aki ismeri, annak is tartogathat meglepetéseket. A grafika tetszetős, bár elsőre kissé furcsa, de hamar meg lehet szokni. Mint említettem, az egyik legnagyobb hibája a rövidsége, illetve, hogy mintha az alkotók figyelmen kívül hagyták volna a karakterekről az idők során kialakult képet.
A kiváló hangok, gyönyörű hátterek és a sok-sok beleölt munka nagyon tetszetős fanimét eredményezett, nekem nagyon tetszett, bár én elvakult rajongója vagyok a sorozatnak. A többit döntsétek el ti.
Online részek:
01. rész02. rész

 

CategoriesT